Dobd fel a hétköznapokat egyedi, trópusi dizájnnal!

Ha keresztbe húzta nyaralós terveidet a járványügyi helyzet, hozd el trópusokat otthonodba! A kókusztálak a természet alkotta valódi, apró csodák, melyeket kézzel készítenek Vietnamban, helyi farmergazdaságban, valódi kókuszdióból! Igazi, trópusi hangulatot varázsol a konyhába, és egészséges, növényi alapú étkezésre inspirál. 


Te hol töltöd az időd szívesen? A hegyekben? a Tengerparton? Erdőben? Egy biztos: nem véletlenül vágyunk az idilli, nyugalmat árasztó, kék és zöld színekben pompázó természetbe, melynek a látványa is relaxáló hatással bír.
A természet nem egy hely, amit meglátogatunk, hanem az otthonunk. Túlhajszolt elménk megnyugvást talál a zöldben. Ezt a tényt tudósok már régóta ismerik és ismételgetik, azonban mostanra jutott el ez olyan szintre, hogy egy modern irodaház kivitelezésénél már alapvető dolog, hogy a természet motívumait és színeit megjelenítik a belső kialakításban. Ennek már nem csupán nevet adtak (biofília), de dollármilliós iparággá nőtte ki magát az évek során. Bizonyított tény, hogy a természet színei, formái és motívumai jótékony hatást gyakorolnak agyunkra, ezáltal képesek csökkenteni a mindennapi stresszt és harmonikusabb mentális állapotba hozni minket. Nem véletlen az sem, hogy a növényi alapú, vibráló, természetes színekkel rendelkező ételek a legegészségesebbek szervezetünk számára. 
Már csupán azzal is jelentős javulást tudsz elérni mentális egészségében, ha a természet színei és motívumai jelennek meg otthonodban. A fa, a növények, az agyagtégla, a természetben létező deform formák, mind-mind olyan kémiai hatást gyakorolnak az agyra, amely azt a képzetet kelti, hogy a természetben vagy, ezáltal pedig segít ellazulni, csökkentheti a stresszt és egészségtudatosabb mindennapokat teremteni életedben.

Ezt a tudományos szemléletmódot gondolta tovább Zsuzsi és István, a kokusztalak.hu alapítói. Utazásaik során nemzetközi tapasztalatra, más népek hagyományainak ismereteire tettek szet, ami alapjául szolgált vállalkozásuk elindításának. Balin a kézi mesterségek tökéletesre fejlesztett iparága, Ausztráliában a természetközeli divat és a csodás időjárás, míg Új-Zélandon a környezettudatosság inspirálta őket egy olyan tevékenység elkezdésére, amely nemcsak elhozza ezeknek a gyönyörű helyszíneknek az élményeit a Magyarországon élőknek, de a funkcionalitással összekötve az emberek és a természet egészségét egyaránt kedvezően befolyásolja.
“ Balin szinte alig használnak tányért, evőeszközöket, ezek csupán a túristák kedvéért léteznek.

Tányér helyett banánlevélből esznek, kézzel.

Okosan tudják hasznosítani a természet alkotta dolgokat, hogy azokat felhasználva, de a természetnek nem ártva hasznosítsák őket a funkcionalitás maximális megléte mellett. Például a fákról leeső óriási banánlevelek több étkezéshez tányérul szolgálnak. A lepottyanó kókuszdiókat használjak pohárként és tálként, és hogy ezekből a kerek, kemény kókuszdiókból könnyebb legyen a víz kiszűrcsölése, bambuszból vágott szálakat azaz bambusz szívószálakat használnak. A bambusz bizonyos fajtái naponta akár több métert is nőnek, ráadásul metszésük esetén is tovább nőnek, nem halnak el, mint fa társaik, így az egyik legfenntarthatóbb fa anyagként tartják nyilván a világon. 
Balin a kókuszokat is többféle módon hasznosítják. A zöld kókuszból isszák a vizet, a barnából eszik a kókuszhúst, a sárgát pedig temetkezési szertartásokhoz használják. A fennmaradó kókuszhéjból pedig tálakat készítenek, melyeket szuvenírként adnak el, főleg turisták számára.
Nem minden kókuszdió alkalmas arra, hogy tartós tál készüljön belőlük. Alapos gondossággal kell kiválasztani a megfelelő kókuszdió héjakat, amihez a legalkalmasabb farmok Vietnámban találhatók, ahol a kókuszdiókat az olajukért termesztik. Hosszabb ideig hagyják érni őket, mint Indonéz társaikat, így vastag, nagy, erősen hidratált kókuszdiókat kapnak, majd ezek héjját továbbhasznosítják – méretre vágják, csiszolják és kókuszolajjal hidratálják. A kókusztálakat nem éri semmilyen vegyi anyag, ragasztó, faápolószer a folyamat alatt, így, a kokusztalak.hu termékei a piacon egyedülálló módon, FDA minősítéssel is rendelkeznek.

A legkelendőbb darabok a Jumbo tálak, melyekben gyönyörűen mutatnak Bali kedvelt Buddha táljai, a kreatív saláta készítmények, Hawaii és Ausztrália kedvencei, az úgynevezett nice-cream-ek, azaz fagyasztott gyümölcs különlegességekből készített, növényi alapú fagylaltok, melyet granolával, gyümölcsökkel díszítenek, valamint az egyedi, növényi alapú étel különlegességek. 
A tálakhoz egyediségben és környezettudatosságban tökéletesen passzoló kiegészítőket is találhatsz a www.kokusztalak.hu oldalon. Ilyenek például a bútoriparban feleslegként fennmaradt ébenfa anyagból készült kanalak, villák és evőpálcikák, valamint a természetes bambuszból készült, egyedi dizájnnal gravírozott szívószálak, műanyagmentes bambusz tisztítópálcával és praktikus vászon tasakkal. 
trópusi dizájn

A bevásárlásra is gondoltak, hogy ne legyen szükség műanyag zacskóra a zöldségek és gyümölcsök vásárlásánál:
bio pamutból és vászonból készült táskákkal és tasakokkal is találkozhatsz a weboldalon.

“ Folyamatosan kaptuk a vásárlói visszajelzéseket, ami alapján büszkén elmondhatjuk, hogy a vásárlóink nagyon szeretik a kókusztálakat és kiegészítőiket, egészséges és izgalmas étkezésre inspirálják őket, valamint környezettudatos konyhájukra is nagyon büszkék a közösségi médián. A természet alkotta termékeken túl, szerettünk volna olyan termékeket is elhozni a kínálatunkba, amelyek kiegészítésként szolgálnak a kókusztál-szettekhez. Így került elérhetővé 750ml-es termoszunk a hulladékmentesség jegyében.
A gyönyörű, fehér színű, bambusz tetővel ellátott termoszt mi magunk terveztük, a rajta lévő teknős az óceánok PET palackoktól való megszabadítását reprezentálja. Úgy terveztük, hogy a legmagasabb igényeket elégítse ki, így elláttuk akasztóval, aminél fogva könnyen hordozható, és olyan minőségű anyagból készült, hogy 100 C fokos italtartalom ellenére is hideg marad kívül. Ezt a tulajdonságát a dupla falú rozsdamentes acélnak köszönheti, mely a hideget 24, a meleget 12 órán át tartja a termoszban. Nem tud tönkremenni, nem kell lecserélni, nagyon hosszú ideig szolgál.”

Ha mindez nem lenne elég, Zsuzsi és István nagyon szereti a növényeket, a fákat, igyekeznek távol maradni az erdőirtás gondolatától is, így együttműködésbe fogtak a OneTreePlanted szervezettel, és a segítségükket, minden 10 000 Ft feletti rendelés után fát ültetnek, többnyire Indonéziában, hogy a biodiverzitást figyelembe véve, újra őshonos erdők kerüljenek a sziget élővilágába. 
A természetközeli termékek és design otthonodban nem csupán letisztult és kellemes érzéssel tölti meg életed, és akár 30%-al növeli munkád és a kikapcsolódás hatékonyságát, de a biológiailag lebomló termékek eldobás után oda kerülnek vissza, ahova tartoznak:
igazi otthonunkba: a természetbe.
Sőt, a kokusztálak.hu-nál folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan termékeket hozzunk el hétköznapjainkba, amikkel a felgyorsult világunk mellet kicsit visszatérhetünk a természetbe. Nem véletlen választottuk mottónknak az “In harmony with nature” szlogent, ami tökéletesen szimbolizálja nézeteinket. Ha csatlakoznál hozzánk eme nemes harcban és te is szeretnél kicsit részesülni ebből a csodálatos élményből, akkor:
dobd fel az otthon töltött napokat Te is, szerezd be az első kókusztál készleted a www.kokusztalak.hu oldalon, ahol a cikk megjelenésétől számítva az első 20db, 5000 Ft feletti vásárlást 20% kedvezménnyel köszönjük meg! Használd a KOKUSZOTTHON20 kódot a vásárlásnál.  Mi ezzel igyekszünk meghálálni elhivatottságod a természet iránt.

Amennyiben pedig 10 000 Ft felett van rendelésed összértéke, fát is ültetünk.

Csatlakozz te is a zöld közösséghez és engedd, hogy meghódítson téged is a természet!
Sok szeretettel,
Zsuzsi és István
www.kokusztalak.hu