ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató


Főoldal Magazin

Duel kakaóporok, kakaót mindenkinek!

Mi történik, amikor egy ambciózus fiatal élelmiszermérnök és csapata úgy dönt, hogy megbolygatja egy kicsit az állóvizet kakaófronton? Mára a hazai kisvállalkozás, a Marvorino egy levédett magyar termék, a Duel kakaó tulajdonosa, valamint kávék hazai forgalmazója.

Főprofiljuk azonban saját termékcsaládjuk, a Duel, amely több szempontból is újítást hozott a hazánkban kapható kakaók piacára. A kiváló minőségű, hozzáadott cukrot nem tartalmazó instant kakaó ugyanis hiánycikk volt eleddig az üzletek polcain (figyeljük csak meg, hogy az instant kakaók nagyobb részben cukrot tartalmaznak, és nem kakaót!). A klasszikus kakaók terén pedig újításuk, hogy hozzá mertek nyúlni ízesítésekhez is: slágertermékeik a banán, narancs és eper ízű holland kakaó – avagy minőségi kakaók gyümölcsízesítéssel. Ezekből forró ital éppúgy készíthető, mint ahogyan főzhetünk-süthetünk is velük. Hiszen miért is ne állna jól egy brownie-nak a banáníz vagy egy csokitortának az epres kakaó?

Vallják, hogy a hangsúlynak a kakaón, és nem az egyéb hozzáadott anyagokon kell lennie. Normál (20-22%) zsírtartalmú kakaót és zsírszegényt (10-12%) egyaránt kínálnak, a gyerekeknek szánt, pingvines csomagolású kakaók pedig hozzáadott D-vitamint is tartalmaznak.

A magyar vállalkozás holland és elefántcsontparti, prémium minőségű kakaóval dolgozik, a termékek gyártása, csomagolása viszont Magyarországon zajlik. Mégpedig egyre komolyabb méretekben: tavaly több mint 100 tonna kakaót dolgoztak fel. Ez a tény több, mint biztató: itthon ugyanis leginkább a gyerekek és az idős emberek isznak szívesen kakaót, a felnőtt lakosság szokásai között nincsen hangsúlyosan jelen. Pedig a magas oxidánstartalmú, valódi kakaót tartalmazó italok fogyasztása az egészséges életmód része lehet – és ráadásul finomak is. A Duelnek köszönhetően pedig a percek alatt elkészíthető instant kakaók is egészségesek, felesleges cukrok és adalékok nélkül, amelyek tejjel és növényi tejjel egyaránt ízletesek. A Duel kakaók a Bijó, Mediline, Herbaház áruházakban elérhetők. Az árképzésnek pedig érdemes utánagondolni, ugyanis a kommersz kakaókhoz képest jóval kevesebb elég belőle egy bögre ital elkészítéséhez. Az ajánlott fogyasztói áron kiszámolva kb. 20 Ft-ra jön ki egy pohár ital.

Mentességek: cukormentes, tejmentes (glutént feldolgozó üzemben készül)

Marvorino Magyarország Kft
www.marvorino.hu
www.fb.com/duelkakao

Leave a Comment