Duel kakaóporok, kakaót mindenkinek!


Mi történik, amikor egy ambciózus fiatal élelmiszermérnök és csapata úgy dönt, hogy megbolygatja egy kicsit az állóvizet kakaófronton? Mára a hazai kisvállalkozás, a Marvorino egy levédett magyar termék, a Duel kakaó tulajdonosa, valamint kávék hazai forgalmazója.
Főprofiljuk azonban saját termékcsaládjuk, a Duel, amely több szempontból is újítást hozott a hazánkban kapható kakaók piacára. A kiváló minőségű, hozzáadott cukrot nem tartalmazó instant kakaó ugyanis hiánycikk volt eleddig az üzletek polcain (figyeljük csak meg, hogy az instant kakaók nagyobb részben cukrot tartalmaznak, és nem kakaót!). A klasszikus kakaók terén pedig újításuk, hogy hozzá mertek nyúlni ízesítésekhez is: slágertermékeik a banán, narancs és eper ízű holland kakaó – avagy minőségi kakaók gyümölcsízesítéssel. Ezekből forró ital éppúgy készíthető, mint ahogyan főzhetünk-süthetünk is velük. Hiszen miért is ne állna jól egy brownie-nak a banáníz vagy egy csokitortának az epres kakaó?
Vallják, hogy a hangsúlynak a kakaón, és nem az egyéb hozzáadott anyagokon kell lennie. Normál (20-22%) zsírtartalmú kakaót és zsírszegényt (10-12%) egyaránt kínálnak, a gyerekeknek szánt, pingvines csomagolású kakaók pedig hozzáadott D-vitamint is tartalmaznak.
A magyar vállalkozás holland és elefántcsontparti, prémium minőségű kakaóval dolgozik, a termékek gyártása, csomagolása viszont Magyarországon zajlik. Mégpedig egyre komolyabb méretekben: tavaly több mint 100 tonna kakaót dolgoztak fel. Ez a tény több, mint biztató: itthon ugyanis leginkább a gyerekek és az idős emberek isznak szívesen kakaót, a felnőtt lakosság szokásai között nincsen hangsúlyosan jelen. Pedig a magas oxidánstartalmú, valódi kakaót tartalmazó italok fogyasztása az egészséges életmód része lehet – és ráadásul finomak is. A Duelnek köszönhetően pedig a percek alatt elkészíthető instant kakaók is egészségesek, felesleges cukrok és adalékok nélkül, amelyek tejjel és növényi tejjel egyaránt ízletesek. A Duel kakaók a Bijó, Mediline, Herbaház áruházakban elérhetők. Az árképzésnek pedig érdemes utánagondolni, ugyanis a kommersz kakaókhoz képest jóval kevesebb elég belőle egy bögre ital elkészítéséhez. Az ajánlott fogyasztói áron kiszámolva kb. 20 Ft-ra jön ki egy pohár ital.
Mentességek: cukormentes, tejmentes (glutént feldolgozó üzemben készül)
Marvorino Magyarország Kft
www.marvorino.hu
www.fb.com/duelkakao