Újabb isteni recept Monától! Dupla “sajtos” gombás pizza, ami nem csak finom, de glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes is!
Pizza hozzávalók:
- 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 5 dkg Tápióka liszt
- 15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
- 1cs sütőpor
- 1,5 dkg útifűmaghéj
- 2 kk só
- kb 2,7 dl víz
- 2 ek citromlé
Feltét:
Én most majonéz alapot tettem rá (tojás és cukormentes), 10 dkg gombát felvágva, fél doboz kukoricát átmostam , illetve kb 20 dkg növényi sajt (ez lehet 2 – 3 féle is egyébként)
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.
- Sütőpapíron kinyújtjuk.
- A széleit felhatjuk.
- Lekenjük majonézzel, alulra szórunk egy adag reszelt sajtot, majd rászórjuk a kukoricát, gombát, végül ismét megszórjuk sajttal.
- 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük és kész is a pizza.