ÉDESBURGONYÁS BROWNIE (glutén-, tej-, tojás-, cukormentes)

Régóta készülök egy nagyon csokis, nagyon kakaós, ropogós, roppanós, ellenben pihe-puha sütit sütni mindenmentesen. Most megragadtam az alkalmat és elkészítettem ezt a csodás (nagyon) brownie-t. Szívből ajánlom Nektek is, mert hatalmas sikere volt. 

HOZZÁVALÓK: 
ELKÉSZÍTÉS: 

Főzzük meg az édesburgonyát és villával pépesítsük. Keverjük hozzá a lisztet, az eritviát, a kakaóport, az aromákat, a kókuszkrémet és a vizet. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 24×24 cm-eset használtam) és szórjuk rá az apróra vágott csokidarabokat, a durvára őrölt diót és a kakaóbab töretet. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt 180 fokon alsó-felső sütéssel. Vágjuk 9 darab egyforma szeletre. 

1 SZELET ÉDESBURGONYÁS BROWNIE ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE: 

209 kcal, 13 g zsír, 25,9 g szénhidrát amelyből poliolok 11 g, 4,9 g rost, 4,2 g fehérje 

1 SZELET ÉDESBURGONYÁS BROWNIE ÁTLAGOS FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTTARTALMA: 14,9 g 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek. 

Gyovai Orsi