Régóta készülök egy nagyon csokis, nagyon kakaós, ropogós, roppanós, ellenben pihe-puha sütit sütni mindenmentesen. Most megragadtam az alkalmat és elkészítettem ezt a csodás (nagyon) brownie-t. Szívből ajánlom Nektek is, mert hatalmas sikere volt.
HOZZÁVALÓK:
- 250 g (tisztítva, nyersen mérve) édesburgonya (főzve 231 g)
- 100 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 70 g Eden Premium eritvia
- 75 g mindenmentes étcsokoládé
- 12 g Eden Premium bio kakaópor
- 1 teáskanál rumaroma1 teáskanál csokoládé aroma (elhagyható)
- 50 g darált dió
- 200 ml kókuszkrém
- 80 g víz
- 25 g Eden Premium bio kakaóbab töret
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg az édesburgonyát és villával pépesítsük. Keverjük hozzá a lisztet, az eritviát, a kakaóport, az aromákat, a kókuszkrémet és a vizet. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 24×24 cm-eset használtam) és szórjuk rá az apróra vágott csokidarabokat, a durvára őrölt diót és a kakaóbab töretet. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt 180 fokon alsó-felső sütéssel. Vágjuk 9 darab egyforma szeletre.
1 SZELET ÉDESBURGONYÁS BROWNIE ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:
209 kcal, 13 g zsír, 25,9 g szénhidrát amelyből poliolok 11 g, 4,9 g rost, 4,2 g fehérje
1 SZELET ÉDESBURGONYÁS BROWNIE ÁTLAGOS FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTTARTALMA: 14,9 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.