Search
Close this search box.

Egészséges és vegyszermentes háztartás MosóMamival

„Koktél hatás” – de jó lenne, ha ez valami nyári táncos este címe lenne, de sajnos semmi köze a szórakozáshoz. Ezt a kifejezést Krisztina, a MosóMami „háziasszonya” írja hírlevelében, felhívva a figyelmet arra a tényre, hogy a folttisztítókban, mosószerekben és öblítőkben található kemikáliák összeadódnak, sokak számára ekcémát, korpát, allergiát okozva ezzel.  Megnyugtató azonban, hogy a megoldást is elárulja. Sem anyagilag, sem időben nem jelent nehézséget a zöld otthon kialakítása, ha a MosóMami oldalon lépésről-lépésre követed Krisztina tanácsait, aki bevezet a vegyszermentes háztartás rejtelmeibe.

vegyszermentes
Merthogy  nehéz a megszokott termékeink helyett alternatívákat keresgélni és egyedül próbálkozni, akkor is, ha eltökéltek vagyunk a tudatos vásárlói szokások kialakításában. Azonban, ha valaki a MosóMami tapasztalataival felvértezve egyszer elindul ezen az úton és rátalál az egészséges és vegyszermentes háztartás kialakításához szükséges természet nyújtotta alternatívákra, már csak ezt fogja keresni. 
A mosószóda, ecet és mosódió után egyéb tisztító szereinket is lecserélhetjük biológiailag könnyen lebomló anyagokra, amiért hálás lesz a bőrünk és egész szervezetünk is. Hisz minden, amivel érintkezünk, az felszívódik. Világos tehát, hogy ahogy az sem mindegy milyen ruha simul a bőrünkre, úgy az is ugyanolyan fontos, mivel ápoljuk a bútorokat, ahova ételeinket, tárgyainkat rakjuk, s ahonnét kisgyermekek szájába vándorol minden megismerésre váró játék.
vegyszermentes

„Minden vegyszert kiválthatunk barátságosabb szerekkel” – állítja Krisztina MM, akinek már a neve is egybeforrt a céggel.

Otthonukban már semmilyen vegyszer nem lelhető fel, mégis tisztaság van. Persze sokat takarít, de mindezt azzal a jó érzéssel teszi, hogy minden egyes összetevőről tudja mi az, amivel „bevonja” otthonát és ruháikat. Ne tegyél ma többet, minthogy számold össze, hány különböző összetevő kerül be az életetekbe, melyekről nem tudod mik azok! Krisztina is egy csomag mosódióval kezdte, melyet egy német kolléganő ajánlott neki. Boldogan vallja: „Most már ez az életünk.”vegyszermentes