Egészséges L’akoma a kamrádból

Ha már veled is előfordult, hogy meguntad a reggeli zabkásádat, vagy csak úgy feldobtad volna a teljes kiőrlésű kenyeredet, de semmi kreatív vagy izgalmas étel nem jutott eszedbe, akkor a L’akoma zöldségkrémeit neked találták ki! Nálunk számtalanszor elhangzik a kérdés: na jó, de mit kenjek a kenyeremre? Sajnos simán beleragadunk a vaj vagy sajtkrém duóba, pedig mennyivel egészségesebb kencékkel is fel lehetne dobni a reggelit. A L’akoma zöldségkrémeket elnézve pedig nem csak a gyomrunkat, hanem a szemünket is kényeztethetjük, ha reggel vagy akár este ezek közül az élénk színű kencék közül választunk kedvünkre. L'akoma

A családi vállalkozás 2015-ben indult útjára, miután Ádám és felesége megnyertek egy start up pályázatot. A glutén-, tej-, és cukormentes krémek ötlete onnan jött, hogy Ádám családjában többen is élnek ételérzékenységgel, és mivel a felesége élelmiszermérnök, így szinte adott volt, hogy elkezdjék az akkor még hiánycikknek számító zöldségkrémek gyártását. 
L'akoma
A fő erényük ezeknek a 150, de nemsokára már 200 grammos, üvegcsékbe töltött krémeknek, hogy semmilyen tartósítószert és színezéket nem tartalmaznak. A roppanós zöldségeket kókuszolajon sütik le, majd ízesítik, és krémesítés után dizájnos üvegbe töltik a színpompás kenyérre valót. Ízlések és pofonok, szokták mondani, de itt maximum csak azért jöhet szóba egy kis vita, hogy kié legyen az utolsó kanál krém.
Hogy mindenki megtalálja a kedvére valót többféle ízvilágból lehet választani: a céklakrém édesebb, a sütőtök indiai fűszerezésű, a cukkini natúrabb, a gombakrém hagymás, a pikáns ízű és a paprikakrém pedig enyhén csípős. Ha pedig csak egy könnyű ebédre vágyunk, akkor a kamrából kapjuk elő valamelyik krémet, majd főtt tésztához keverjük hozzá és salátával tálaljuk. Mennyei, könnyű és tápláló, pont ideális választás lesz ebben a melegben! A krémeket a L’akoma webshopjából vagy a különböző bio boltok kínálatából tudjátok megvásárolni. 
L'akoma