A manióka vagy ismertebb nevén tápióka nagyon messzi utat tett meg, hogy eljöjjön hozzánk. Ez a kutyatejfélék családjába tartozó növény, a rizs, a cukor és a kukorica után a negyedik legnagyobb kalóriaforrás.
Ezért is érezte fontosnak a Cassanovas, hogy valamilyen formában feldolgozza és népszerűsítse ezt a növényt. A legnagyobb maniókatermelő országok között van Nigéria, ezért sem véletlen, hogy onnan indult el a Cassanovas világhódító útjára.
Horváth Tamás, a Cassanovas.hu ügyvezetője 4 évig élt Nigériában. Kezdetben Afrikában, majd Németországban kezdték el forgalmazni a maniókából készült termékeket, és most a hazai piacokon is bevezetésre kerül.
A Cassanovas chipsek alapját adó manióka zöldség termesztése jelenleg 1 500 minősített termelő által, teljesen organikus, emellett fenntartható mezőgazdasági módszerekkel történik. Sőt a cég elindított egy Mezőgazdaság-fejlesztés programot, amely segít összekapcsolni a farmokat, és jelentős helyi közösségépítő szerepe van. Továbbá együtt dolgozik az IITA-val, hogy minél több A-vitaminnal dúsított növényt felhasználó terméket fejlesszen ki a szubszaharai régió tápanyaghiányának leküzdésére.
A manióka rögtön a betakarítás után kerül feldolgozásra Nigériában, miközben naponta többször is végeznek rajta laboratóriumi vizsgálatokat. Így biztos, hogy a tápióka kimagasló minőséget képvisel.
Ráadásul a termékek nem tartalmaznak semmilyen mesterséges színezéket, ízfokozót vagy tartósítószert.
Jelenleg négyféle ízvilágban kaphatóak: sós–borsos, csirkés–BBQ-s, csípős–fűszeres és ropogós sült tészta. Hidegen sajtolt pálmaolajban kerülnek kisütésre a maniókadarabok, ez adja a roppanósságukat.
Ráadásul mindegyik ízesítés beilleszthető vegetáriánus és vegán étrendbe is. A tápióka egyébként számtalan jó hatással bír: koleszterinmentes, rostban gazdag, serkenti az izmok növekedését, jó mangán- és vasforrás, és mivel kevés nátriumot tartalmaz, ezért egészséges alapanyag.
Harapj rá Te is erre az egészséges csipszre!