Search
Close this search box.

Együnk valódi pityókából készült csipszet!

Csíki Csips

A csíki sör neve sokak számára ismerősen cseng, ha pedig azt mondom, hogy Tiltott Csíki Sör Manufaktúra, minden bizonnyal még többen tudják, hogy miről van szó. És most itt a termékcsalád legújabb tagja, ami már pár hónap után hatalmas sebességgel robbant be a köztudatba.

„A székely pityóka olyan mint a rock and roll:

Amerikából jött, meghonosodott, és életszükségletté vált.”

A Csíki Csipsz három fontos összetevőből áll: napraforgóolajból, parajdi sóból és pityókából. A pityóka termesztés Székelyföldön évszázados múltra tekint vissza. Ráadásul a Csíki Csipsz speciális, finomra válogatott csipsz pityókából készül.

Ehhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem, éppen ezért a vetőmagját vetőmagnemesítők fejlesztették ki. Ez a vetőmag kerül kiosztásra a helyi gazdák között, akik ezután az előírt feltételek mellett termesztik a csipsz alapanyagot. A magas keményítő tartalom biztosítja a szirmok roppanósságát, a kisütésükre használt 100%-os napraforgóolaj pedig jó hatással van a koleszterinszintre.

De szemezgessünk egy kicsit a választékból! Van sima sós, paprikás, hagymásan-tejfölös, roppant sajtos, barna sörrel megvadított, szarvasgombás, erős pistás és kannabiszmag lisztjével készült kannabiszos. Sőt szalmapityókát, pufit, bigyót, pergős töpörtyűt és sonkás-tormás tallért is készítenek.

Minden termék tartósítószer-, GMO-, glutén-, színezékmentes és vegán. Ha pedig kedvet kaptál a megkóstolásukhoz, nem kell messzire menned, mert a legtöbb hiper-, szupermarketben megtalálod, sőt több ételfutár cég már házhoz is szállítja Neked! És minden csipsz mellé pont passzol egy csíki sör is!

Kóstold meg Te is!

Csíki Csipsz barna sör