Életmódváltás: ezt a 3 dolgot száműzd a kamrádból!

Ha még kezdő vagy életmódváltásban, biztosan csak kapkodod a fejed, mit és hogyan kellene csinálni, mivel is kellene kezdeni. Ha ezt 3 dolgot száműzöd a kamrádból, akkor már megtetted az első lépést! – írja a runnersworld.hu 
életmódváltás
Pápá fehér liszt!

Ideje könnyes búcsút venni a megszokott fehér kenyértől, kakaós csigától, a péksütiktől és a tésztáktól. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha többé nem ehetsz ilyesmiket, hiszen itt is az arany középút a jó megoldás. Ahelyett, hogy örökre tiltólistára tennéd őket, törekedj arra, hogy fokozatosan állítsd át a testedet: az étkezésed nagy része álljon egészséges dolgokból, ám néha engedd magadnak, hogy elcsábulj (és ettől NE érezd magad rosszul). Egy idő után úgyis megtapasztalod, mennyivel jobban érzed magad, ha nem fehér kenyeret és fehérlisztes péksütit eszel, amik hamar megemelik a vércukorszintedet, majd nem sokkal később farkaséhes leszel utánuk. Ismerj meg újfajta liszteket, használj teljes kiőrlésű tönkölylisztet, magliszteket, zabliszeket – tapasztald ki, melyik kedvenc ételedet mivel a legjobb elkészíteni.

Minél kevesebb cukor, annál jobb!

Csökkentsd minimálisra a cukorfogyasztást: amellett, hogy olvadni fognak rólad a kilók, a bőröd is szebb lesz (igen, a narancsbőröd is!), és az emésztésed is helyreáll a kevesebb cukortól. Eleinte nagyon neház ráálítani magad a minimális cukortartalmú étkezésre, de pár hét után a tested is megszokja a dolgot, és majd te is meglátod, mennyivel több enegiád lesz, ha helyesen táplálkozol!

Viszlát, rossz minőségű, előre elkészített ételek!

Törekedj a mennyiség helyett a minőségre az étkezéseidben. Inkább fogyassz kisebb adagokat, de azok tartalmazzák a fontos tápanyagokat, vitaminokat. Ahelyett, hogy előre elkészett bolti ételt eszel, próbálj te magad főzni minőségibb alapanyagokból. Nézd meg, hogy a környékeden hol találsz megbízható termelőket, és mérd föl, mik azok a dolgok, amikhez a közeli szupermarketekben is hozzá tudsz jutni. Lehet, hogy eleinte több idő lesz így vásárolni, de hidd el, a minőségi étkezésért nagyon hálás lesz a tested!
 
Forrás: runnersworld.hu