HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 130 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- 3/4 csomag sütőpor (9 g)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 45 g Eden Premium kókuszolaj + 1 g a forma kikenéséhez
- 360 g cukormentes mandula ital
A mázhoz:
- 55 g növényi margarin
- 55 g Eden Premium eritrit
- 15 g cukromentes mandula ital
- 7 g Eden Premium bio kakaópor
- 1 teáskanál csokoládé-, vagy rum aroma
- 130 g kókuszreszelék
A krémhez:
- 100 g + 100 g kókuszkrém
- 150 g cukormentes mandula ital
- 145 g Eden Premium eritrit
- 75 g Eden Premium barna rizsliszt
- 50 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál vanília aroma
- pár csepp frissen facsart citromlé
- 7 g Eden Premium konjac liszt
- 125 g növényi margarin
A töltelékhez:
- 240 g cukormentes erdeigyümölcs lekvár
A díszítéshez:
- friss málna
- friss ribizli
ELKÉSZÍTÉS:
A krémhez keverjük össze a hozzávalókat (itt csak 100 g kókuszkémmel) a margarin kivételével (először külön nemük szerint, majd egybe), majd folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) forraljuk össze egy nagyobb átmérőjű edényben. Nagyon sűrű lesz, mint a lisztes törtburgonya, erő kell hozzá és ügyeljünk, hogy ne égjen le, de egyenletes érje mindenhol a hő. Tegyük át egy másik tálkába és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint dolgozzuk össze gépi habverővel a kókuszkrémmel, majd adjuk hozzá a kihűlt krémet is és az egészet alaposan dolgozzuk össze. A piskótához keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint, majd egybe), majd kanalazzuk egy vékonyan kiolajozott sütőformába (nekem 20 cm átmérőjű) és egyengessük el. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 40 perc alatt (tűpróba). Vegyük ki a formából és fordítsuk meg úgy, hogy az alja legyen felül, így a súlya le fogja picit nyomni, ha esetleg púposabbra sült. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeljük 3 darab egyforma lapra. A mázhoz olvasszuk össze (nem kell forralni) a kókuszreszeléken kívül a hozzávalókat, kenjük meg vele a piskóta lapok minden felületét (én szilikonos ecsetet használtam), majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Rétegezzük a lapokat a krémmel és a gyümölcslekvárral, majd díszítsük friss gyümölcsökkel.