Erdeigyümölcsös kókuszkocka torta

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 300 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 130 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium fekete só
  • 3/4 csomag sütőpor (9 g)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 45 g Eden Premium kókuszolaj + 1 g a forma kikenéséhez
  • 360 g cukormentes mandula ital

A mázhoz:

  • 55 g növényi margarin
  • 55 g Eden Premium eritrit
  • 15 g cukromentes mandula ital
  • 7 g Eden Premium bio kakaópor
  • 1 teáskanál csokoládé-, vagy rum aroma
  • 130 g kókuszreszelék

A krémhez:

  • 100 g + 100 g kókuszkrém
  • 150 g cukormentes mandula ital
  • 145 g Eden Premium eritrit
  • 75 g Eden Premium barna rizsliszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • 7 g Eden Premium konjac liszt
  • 125 g növényi margarin
Erdeigyümölcsös kókuszkocka torta

A töltelékhez:

  • 240 g cukormentes erdeigyümölcs lekvár

A díszítéshez:

  • friss málna
  • friss ribizli
Erdeigyümölcsös kókuszkocka torta

ELKÉSZÍTÉS:

A krémhez keverjük össze a hozzávalókat (itt csak 100 g kókuszkémmel) a margarin kivételével (először külön nemük szerint, majd egybe), majd folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) forraljuk össze egy nagyobb átmérőjű edényben. Nagyon sűrű lesz, mint a lisztes törtburgonya, erő kell hozzá és ügyeljünk, hogy ne égjen le, de egyenletes érje mindenhol a hő. Tegyük át egy másik tálkába és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint dolgozzuk össze gépi habverővel a kókuszkrémmel, majd adjuk hozzá a kihűlt krémet is és az egészet alaposan dolgozzuk össze. A piskótához keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint, majd egybe), majd kanalazzuk egy vékonyan kiolajozott sütőformába (nekem 20 cm átmérőjű) és egyengessük el. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 40 perc alatt (tűpróba). Vegyük ki a formából és fordítsuk meg úgy, hogy az alja legyen felül, így a súlya le fogja picit nyomni, ha esetleg púposabbra sült. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeljük 3 darab egyforma lapra. A mázhoz olvasszuk össze (nem kell forralni) a kókuszreszeléken kívül a hozzávalókat, kenjük meg vele a piskóta lapok minden felületét (én szilikonos ecsetet használtam), majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Rétegezzük a lapokat a krémmel és a gyümölcslekvárral, majd díszítsük friss gyümölcsökkel.