Search
Close this search box.

Év Séfje verseny 2021

Már a 4. alkalommal rendezték meg a Csak a mentes év séfje versenyt, ami az ország egyetlen cukor-, tej-, gluténmentes és vegán főzőversenye. A verseny kezdetén a játékosok e-mailen beküldött egy saját recepttel nevezhettek. A megmérettetés legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges és allergénmentes táplálkozásra, illetve, hogy bemutassa, hogy a mentes ételek is tudnak éppen olyan izgalmasak, ínycsiklandóak és finomak lenni, mint hagyományos társaik.

A két online fordulóból a 8 legtöbb szavazatot kapott versenyző került be a már személyes megjelenéshez kötött középdöntőbe. Itt és az elő- és a szuperdöntőben a szakavatott szakmai zsűri Huszár Zsuzsanna, Kiss Mona, Posta Reni, Stőhr Gréta, Vágó Piros, Karalyos Gábor – Vegán Hegylakó, Tanács Attila, Varga István Nyers Séf személyében értékelte a versenyzők ételeit. Ezután a zsűri által adott pontok alapján az első négy helyezett került be a döntőbe.

A szervezők gondoltak az érdeklődőkre is, így élő bejelentkezésekkel színesítették a programot.

A döntőknek a Gastropolis Főzőiskola adott otthont, ahol élőben készítették el a versenyzők ételeiket a szakmai zsűrinek. A Fűszerbár minőségi fűszerei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kiváló, különleges kreációk születhessenek. Az alapanyagok szállításáról a Kifli.hu gondoskodott, és természetesen, támogató volt még a Castellum Hotel Hollókő, a Mindenmentes Főzősuli, és ahogyan a korábbi rendezvényeken is, a 383 Víz is támogatott bennünket. Az elődöntőből négyen kerültek a döntőbe, majd ketten a szuperdöntőbe. És végül megszületett a 2021-es ÉV Séfje: Nyitrai Kitti. A főétele: magyaros ízek újragondolva, és a desszertje: az élet fátyla. Őt követte Fogler Dániel, akinek a menüsora: zöldségekkel rakott burgonya és vaníliás kevert almatorta diókrémmel volt. A harmadik helyezett Melicher Lilla lett. Gratulálunk nekik, aki pedig kedvet érez a főzéshez, az itt, a honlapon megtalálja a recepteket, aki pedig szeretne versenyezni, az jövőre jelentkezhet bátran!

Év Séfje 2021
Év Séfje 2021