Fahéjas-citromos kalács

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 6 dkg eritrit
  • 1 csipet só
  • 5 dkg zöldbanánliszt
  • 6 g sütőpor
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • ½ kezeletlen citrom héja apróra vágva

Egyszerűségében pompás, ahogy a finom, habkönnyű tésztát megízesíti a citrom héja. Szerintem a fahéj teszi fel az i-re a pontot, de készítettem már őrölt kardamommal, szegfűszeggel, ánizzsal és ezek keverékével is. Te se hagyd ki!

Elkészítési idő: 35 perc

  • 8 adag
  • cukor-, glutén-, tejtermékmentes és paleo

 

Verd fel az egész tojásokat egy csipet sóval.
Add a tojásokhoz az összes többi alapanyagot, és keverd addig a masszát, amíg egynemű, csomómentes tésztává válik.
A tésztát öntsd formába, és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett kb. 25 percig süsd.

TIPP:
Gazdagíthatod 1 maréknyi apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, tehetsz hozzá 2-4 ek. szeletelt mandulát is.
Húsvéti kalácsként is kiváló az ünnepi asztalra.
Fogyaszthatod kenyérhelyettesítőként is édesebb reggeli gyanánt.

A receptet Posta Reni készítette.

Fahéjas-citromos kalács Posta Renitől