Félj kevesebbet, szeress többet!

Minden ember boldog akar lenni. Közhelyes, egyszerű de igaz. Gondolj csak bele, gyakorlatilag minden egyes tettünk ezért kel életre, mert boldogok akarunk lenni. Boldogságot kutatva keresünk partnert magunk mellé, családot alapítunk, mert boldoggá tesznek a kacajok és mosolyok; a munkánkat is ezért végezzük fáradhatatlanul nap mint nap, mert boldogok akarunk lenni – akár álmaink megvalósításán dolgozva vagy az anyagi biztonságnak köszönhetően, amit a fizetésünk nyújt.
A boldogság döntés kérdése, ami a Te kezedben van. A jó dolgokra szeretnél koncentrálni, hálát adni mindazért, amid van vagy inkább keseregsz? – Szkiba Zsuzska

felj-kevesebbet

Félj kevesebbet, szeress többet!

A kisbabák ösztönösen két dologtól félnek: a leeséstől és a hangos zajoktól, amikre összerezzenéssel és sírással reagálnak. Minden egyéb félelem tanult, amit az évek során „sajátítunk” el. Egy olyan társadalomban élünk, ami sokszor a félelemmel ill. megfélemlítéssel operál, ezzel próbál ellenőrzés alatt tartani minket. A kudarctól, munkánk és szeretteink elveszítésétől való félelem eluralkodhat az életünkön és közben elfelejtünk szeretni, lelkesedni és szenvedéllyel élni. Ugyanez levetíthető önmagunkhoz fűződő viszonyunkra is, hiszen mi van, ha nem vagyok elég jó? Ha nem vagyok elég csábító? Ha nem vagyok elég odaadó? Mi van, ha nem vagyok elég jó nő?
Ezeket a félelmeket azonban levetkőzhetjük és a folyamat végén a szabadság érzése megfizethetetlen és felemelő érzés. Saját kezünkbe vesszük életünk irányítását, amit már nem a félelem ural. Emberi kapcsolatainkat megmérgezi a félelem, hogyan is lehetne másképp a saját magunkhoz fűződő viszonnyal?
Minden egyes negatív, félelemmel teli gondolat, amit magadról alkotsz, lassan a saját valóságoddá válik. Elhiszed, hogy nem vagy elég vonzó, hisz ezt mondogatod magadnak nap mint nap. Elhiszed, hogy sokkal fontosabb a derekad centiméterben mért értéke, mint azok az emberi tulajdonságaid, amik valóban hozzájárulnak egy boldog kapcsolathoz. Mert a derékméret, noha vonzó lehet és nem szeretném lekicsinyíteni a külsőségek jelentőségét, mégsem meghatározó tényezője annak, hogy megcsörren-e holnap a telefon egy sikeres randi után vagy kapsz-e virágot a párodtól az évfordulótok napján.

Kezdj el szeretni!

Számomra a boldogság maga a szeretet. Szeretem, ahogy Marco felvidít a legsötétebb pillanataimban is; szeretem, ahogy anyukám „Zsuzsikának” hív csilingelő hangján; szeretem, ahogy a barátaim szavak nélkül is értik, mit jelent egy-egy szemöldök felhúzásom; szeretek leveleket és kommenteket kapni tőletek, mert a legértékesebb visszajelzés és megerősítése annak, amiben szenvedélyesen hiszek. Annyi mindent szeretek, hogy nehéz lenne felsorolni. Félelmeidben való elmerülés helyett vess számot, mennyi minden tesz boldoggá 24 óra alatt. A magadhoz fűződő viszonyon is sokat javíthatsz a „szeretet listával”, amiről többször is írtam már. Kezdd el összeírni, mit szeretsz magadban, legyen az a mosolyod, a lelkesedésed vagy épp a főzőtudásod. Hosszú a lista, ha nyitott szemmel és szeretettel közelítesz magadhoz.

*Ha még több inspiráló gondolatra vágysz Zsuzskától, látogass el facebook és weboldalára!


Szkiba Zsuzska
Pozitív testkép & önbizalom mentor
www.beautywithplus.com