Fermentált „túrós” pogácsa

Hozzávalók:

  • 130 g rizsliszt
  • 130 g margarin
  • 130 g fermentált gabonatúró
  • 1 lentojás (ltk. arany lenmagliszt, 3 ek. víz)
  • növényi tej igény szerint
  • 1 csokor medvehagyma, apróra vágva
  • 1 púpos tk. só
  • csipet sütőpor

A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, és néhány órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületen átdolgozzuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, majd a tetejüket bevagdossuk, kevés kurkumával színezett növényi tejjel lekenjük (ha akarjuk, megszórhatjuk magokkal), és 190 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A receptet Horváth Judit készítette.

 

Fermentált „túrós" pogácsa - Horváth Judittól
Fermentált „túrós" pogácsa - Horváth Judittól