Fill Good

Volt egyszer egy testvérpár, akiknek gyerekkoruk óta szívügyük az állatfelszabadítás. A vegán életmódra való áttérés olyan erős etikai mozgatórugót alakított ki bennük, hogy 2016-ban saját kegyetlenségmentes pékséget… vagyis sütödét nyitottak – ez lett a Fill Good a Hollán Ernő utcában.


A csodás adottságú helyszín bérleti jogáért kitartóan gyűjtöttek aláírásokat, a lakókat hamar meggyőzte a péksüti-illat gondolata mellett a mentes finomság is. Ezzel egyre többen értenek egyet, olyannyira, hogy idén a kis családi vállalkozás a 10 legjobb budapesti vegán hely és kézműves pékség közé került a Magyar Konyha versenyén. Az ízek és a minőségi magyar alapanyagok a legfontosabbak.
A vegánságot épp ezért nem hirdető pékség csapatában az eladói pultot vezető Bálint, és a konyháért felelő Nóri mellett még egy testvérpár dolgozik – férje is, aki a pékműhelyt irányítja. A családi szellemiség visszaköszön az olaszos ízvilágú termékekben is: az alapító testvérek ugyanis részben Olaszországban nevelkedtek. Emiatt is biztos, hogy a paradicsomos falatokkal nem nyúlhatunk mellé – azzal viszont igen, ha a tepsiben sült pizza rustica vagy a kétféle gluténmentes pizza mellé ketchupot kérünk a Fill Goodban. Míg ez olasz szemmel hatalmas vétek, nagy elismerésnek számított, mikor egy vendég épp a házi ketchup miatt tért vissza.

Ezt Nóri a “pékné módra” fantázianevű termékcsoportba tartozó “hasábburgonyához” alkotta. Ebben a kategóriában ismert ételek péksütemény verziói vannak. Találunk itt ázsiai tavaszi tekercset, gombás raviolit is. A választékban 2 állandó és 2 szezonális opció is van pogácsából és a teljes kiőrlésű töltikéből; közönségkedvencnek számít a vadkovászos rozskenyér és a házi baracklekváros-diós csiga.

Cím: Budapest, Hollán Ernő u. 3
Telefon: +36 30 644 9275
Facebook: fillgoodvegan