“Földanya” tortácska

Hozzávalók:

Hozzávalók:

1 adag

Alap:12 cm átmérőjű torta formához

  • 100 g mandulaliszt
  • 70 g datolya szirup

Elkeverjük és a formába tesszük úgy,hogy legyen pereme a tésztának.180 fokon 20-25perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni közbe készítsük el a krémeket.

Citromos krém:

  • 1,5 dl kóluszital
  • 1,5 ek.tápiókakeményítő
  • 1 bio citrom héja és leve

Egy lábasba tesszük és megfőzzük.Még melegen öntsük a tésztára.

Hagyjuk így is hűlni.

1 db közepes érett avokádót turmixoljunk krémesre 1 dl kókuszitallal és 3ek.eritrittel.
Vegyük kétfelé a krémet.Az egyik felében mehet 1ek. kakaópor a másik felébe pedig 1 bio citrom leve és héja.
Mindkét krémbe mehet 1késhegynyi vanília őrlemény.

A citromos avokádóba mehet 1,5 teáskanál konjakliszt.A kakaós avókádóba pedig fél teáskanálnyi.

Töltsük habzsákba és sima kerek csővel körbe díszítsük.Kívül a zöld krém aztán barna,megint zöld és a közepe barna.

Díszítés

Kókuszchipset pirítsunk meg egy serpenyőben és azzal díszítsük illetve citrom héjával és paleo csoki reszelékkel.