Search
Close this search box.

Fou Fou Fitt Cukrászda

A Zugló szívében található Fou Fou Fitt Cukrászda igazi mentes kánaán a környéken élők számára. Glutén-, tej-, laktóz- és cukormentes, illetve paleo sütemény és fagylalt kínálatával nemcsak a zuglói édesszájúakat csábítja, hanem a környező kerületek lakóit is. 

Fou Fou Fitt
A Fou Fou Fitt Cukrászda gondolatát Kriszta, a tulajdonos 2017-ben diagnosztizált glutén-és laktózérzékenysége inspirálta. A diagnózist követően Kriszta elsőkézből tapasztalta meg az ételallergiákkal való együttélés nehézsegét; így azt is, hogy Budapest külsőbb kerületeiben a mentes kínálat nem túl széles. Ahogy egyre jobban beleásta magát az új életmódba, megfogalmazódott benne egy saját mentes cukrászda nyitásának gondolata, és nem sokkal később, 2018 októberében a tettek mezejére is lépett. Hamar bebizonyosodott, hogy a mentes édessegek rajongói valóban szép számban képviseltetik magukat Zuglóban, hiszen a törzsvendégek köre azóta is folyamatosan bővül. 
Fou Fou Fitt
Ez nem is csoda, ugyanis a Fou Fou-ban a legjobb értelemben vett bőség zavara fogad minket: egyszerre akár 30-40 különböző sütemény, torta és aprósütemény közül választhatunk. Minden termék garantáltan, a tulajdonos által személyesen ellenőrzött és kipróbált gluténmentes üzemekből érkezik, így a keresztszennyeződés teljesen kizárt. Minden sütemény laktóz-, tej- és finomított cukormentes, emellett vegán, sőt, nyers vegán édességeket is találunk a kínálatban. A legkeresettebb sütemények köre évszak szerint változik; a nyári kedvencek közé idén a vegán bounty, a banános duplacsoki, a habos gesztenye, a mangó-citrom és a somlói torta került be. 

Az édes falatok mellett májustól szeptemberig gluténmentes, szójamentes és csökkentett szénhidráttartalmú fagylalt is hívogatja az édesszájú arrajárókat. A hideg nyalánkság több változatban is elérhető: tejjel készült, laktózmentes és tejmentes ízek közül válogathatunk. Idén a mangó, a banán, az eper és a laktózmentes vanília volt a sláger.

 
1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 117.
+36 20 509 3454
Facebook/foufoufitt