Free Pékség

Találós kérdés: glutén,- laktóz- és szójamentes, mégsem allergiabolt. Mi az? Persze, hogy a 2015-ben megnyitott Free Pékség, amely az eredeti Fény utcai üzlet mellett immár egy második, Dob utcai pékséggel is büszkélkedhet.
Free Pékség
A szerelemprojektként indult Free Pékség az agrármérnök végzettségű tulajdonos, Kata szavaival élve nem diétás bolt, hanem egy kézműves élménypékség, ami gluténmentes. A háromgyermekes Kata akkor kezdett kacérkodni a saját pékség gondolatával, amikor Emma lányát 7 éve gluténérzékenységgel diagnosztizálták, és a piacon elérhető, adalékanyagokkal dúsított ételek helyett egészségesebb alternatívák után nézett – hiába. A szintén agrármérnök végzettségű férjével, Péterrel ekkor úgy döntöttek, hogy takarmányiparban szerzett szakmai tapasztalatukat egy saját pékségben kamatoztatják tovább.   
A minőségi gluténmentes pékáruk iránti fogyasztói igényt mi sem mutatja jobban, mint a nyitás napján 20 méter hosszan kígyózó sor és a 2 óra alatt kifosztott polcok. Az aprócska pékség vendégköre azóta is visszajár, ami nem csoda: a Free mennyei illatokkal, gyönyörűen formázott pékáruval és szezonális ajánlatokkal várja a korgó gyomrú arrajárókat. Minden termék garantáltan glutén,- laktóz- és szójamentes, emellett természetesen gondolnak a tojást és cukrot kerülő vendégekre, valamint a vegánokra és a csökkentett szénhidráttartalmú ételeket fogyasztó látogatókra is.
Free Pékség
Tematikus napjaik keretében hagyományos ízeket és izgalmas, új kombinációkat is kipróbálhatunk. Kedden és csütörtökön igazi kovászos kenyeret sütnek; szerdán és pénteken csökkentett szénhidráttartalmú termékeket, például diós hajdina kenyeret kóstolhatunk; csütörtökön klasszikus péksüteményeket készítenek; kedden vegán péksütiket, többek között áztatott chiamaggal készült mazsolás zsemlét falatozhatunk; vegán csigát és szilvás levelet pedig akár mindennap majszolhatunk. Ha szereted a hasadat és a Fény vagy a Dob utca közelében jársz, érdemes betérni a Free Pékségbe, hiszen a csodás ízek mellett minden falaton érződik a szakértelem és a szeretet.
Free Pékség
1072 Budapest, Dob utca 28-30. és 1024 Budapest, Fény utca 16.
+36 30 500 7994 és +36 30 221 0300
Facebook/freepekseg és Facebook/freepeksegdob
info@freepekseg.hu