Free4You – A tészta, amit tényleg mindenkinek szabad!

A legnagyobb kihívás ételérzékenység, allergia vagy akár egy diéta miatt lemondani a szeretett ízekről, amiket megszoktunk, vagy az anyukánk főztjét juttatják eszünkbe. Igaz, ma már sokkal könnyebb mentesen étkezni, de ez rengeteg kompromisszummal jár, mert nem mindig olyanok az ízek, amikre vágyunk. A családi vállalkozásként indult FREE4YOU azt a célt tűzte ki, hogy addig kísérleteznek, amíg ki nem fejlesztik az ízre és állagra is finom tésztát, amit bárki, bármilyen érzékenységgel, jóízűen elfogyaszthat.

Így született meg a FREE4YOU PASTA, nagyjából 500 receptúra kipróbálása, majdnem másfél éves munka eredményeként, egyetemi szakemberek, élelmiszermérnök és mesterszakács bevonásával. A két anyuka, akik történetesen unokatestvérek, sokszor majdnem feladták, de végül kitartottak és sikerült egy olyan száraztésztát megalkotniuk, ami szinte mindenben hasonlít a hagyományos tésztához. Óriási hír ez az érzékenységgel küzdőknek, ugyanis így már nem kell többfelé főzni, mert a család bármely tagja fogyaszthatja ezt az egészséges tésztát anélkül, hogy feltűnne a különbség.

A most kapható tészták többsége kukorica és rizs alapú, magas szénhidrát- és energiatartalommal. Így fogyasztásuk kizárt inzulinrezisztencia, cukorbetegség és testsúlycsökkentő diéta esetén. A magas keményítő tartalom pedig további emésztési problémákat okoz, ha a diétázó nem figyel a fokozott rostbevitelre, ami a tápanyagok felszívódása és hasznosulása érdekében nélkülözhetetlen.

Ha egy termék csökkentett szénhidráttartalmú, akkor azt valószínűleg plusz búzafehérje vagy szója hozzáadásával érték el, a hüvelyesekből készült lisztek pedig többeknek emésztési problémát okoznak. Vagy a kötőanyagként benne található tojás miatt kerülendő az arra érzékenyeknek.

Akik kilátogatnak a Csak a Mentes karácsonyi vásárra, elsőként vásárolhatják meg a FREE4YOU tésztáit, melyek csökkentett szénhidráttartalmú, nyújtott felszívódású, gluténmentes termékek, amit vegán étkezésbe is be lehet illeszteni. Kóstolni szabad!

 
Mentességek: gluténmentes, cukormentes, tejmentes, vegán, alacsony szénhidráttartalom, szójamentes
Web: free4you.hu
Facebook: Free4you