Freezza & Free Bakery – Kánaán gluténérzékenyeknek

Van egy város közvetlen Budapest mellett, ahol a legnagyobb látványosság is eltörpül amellett a gluténmentes étterem és pékség mellett, amit Dunaharaszti rejt magában. Ez bizony a Freezza étterem és Free Bakery pékség, mely tavaly nyitotta meg kapuit nem csak a városiaknak, hanem mindenkinek, aki olyan éttermet keres, ahol 100%-ig garantálják a gluténmentességet.

Freeza
A történet onnan indul, amikor Vica, az egyik tulajdonos a betegsége kapcsán rátalált Szafi gluténmentes lisztjeire, és elkezdett isteni péksüteményeket készíteni. Vica és férje, Csaba szerettek volna egy kis üzletet nyitni mindenféle mentes hozzávalókkal, amiből aztán pékség, majd étterem ötlet lett. Végül így született meg a Freezza Dunaharaszti, ahol a klasszikus főételek mellett pizzákat, hamburgereket is kérhetünk garantáltan glutén-, laktóz- és cukormentesen. Az étterem egy kis szeglete az ínycsiklandó pékárukat kínáló Free Bakery, és az egész mögött bástyaként áll a szigorúan gluténmentes üzem és konyha, ahol a finomabbnál finomabb ételek és pékáruk készülnek húsos és vegán verzióban is.
Vicának és Csabának ezelőtt sosem volt tapasztalat a vendéglátásban, így mondhatjuk, hogy a vendégekkel és a csapattal együtt tanultak bele ebbe a műfajba, és együtt alakították ki sok jó és rossz tapasztalat árán a mostani kínálatot. A lelke az étteremnek egyértelműen a házaspár odaadó, gondoskodó figyelme, amivel a vendégekre és azok visszajelzéseire reagálnak, és ami miatt a Freezzába jó visszajárni, nem csak azért, mert itt gluténérzékenyként bármit választhatunk az étlapról, hanem mert minden egyes falatban érződik, hogy szertettel kés
Freeza
zült az étel.
Tavaly óriási sikere volt a gluténmentes bejgliknek, ezért a pékségben már javában készülnek a karácsonyi időszakra, és november végétől már vesznek fel rendelést a diós, mákos és kókuszkrémes bejglikre, amivel érdemes lesz élnie mindenkinek, aki nem akar lemaradni. Vicáék pedig meglepetéssel is készültek a Csak a Mentes olvasóinak:

a cikk felmutatása egyszeri 10% kedvezményre jogosít mind az étteremben, mind a pékségben. Irány a Freezza Dunaharszti!

 

Elérhetőségek:

http://freezza.hu/
https://www.facebook.com/freezzadunaharaszti/
https://www.instagram.com/freezza_dunaharaszti/