Ennek a tortának roppant egyszerű az elkészítése, ráadásul semmiféle kézügyességet nem igényel, mégis mutatós és finom.
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a rizslisztet, a mandulalisztet és keverjük csomómentesre, majd több adagban spatula segítségével forgassuk hozzá a felvert
tojáshabot.
Egy kb. 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt és simítsuk bele a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
A krémhez pár percet rotyogtassuk egy lábosban az erdei gyümölcsöt. Ha megpuhult, egy szűrő segítségével passzírozzuk át és keverjük hozzá a zselatint. A mascarponet keverjük habosra a porcukorral, öntsük hozzá a tejszínt és habosítsuk fel újra.
Ezután keverjük hozzá az alaposan lehűtött gyümölcsöt. A kihűlt piskóta 1/3 részénél vágjuk el a piskótát. A vékonyabb darabot szúrjuk ki egy nyuszis kiszúróval és gazdagon hintsük meg porcukorral.
A vastagabb piskótát kenjük meg lekvárral. A krémet töltsük habzsákba és dekoráljuk ízlés szerint a tortát. Óvatosan helyezzük rá a nyuszis piskótát és pár órára tegyük hűtőbe míg az ízek jól összeérnek.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet Kohári Éva készítette.