Gluténmentes húsvéti torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 3 db M-es méretű tojás
  • 3 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál mandulaliszt

Krém:

  • 150 g mascarpone / növényi mascarpone
  • 150 g tejszín / növényi tejszín
  • 2 evőkanál porcukor /por eritrit
  • 60 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1 evőkanál expressz zselatin fix

Összeállításhoz:

  • 2 evőkanál málnalekvár

Tetejére:

  • Ízlés szerint porcukor /por eritrit

Ennek a tortának roppant egyszerű az elkészítése, ráadásul semmiféle kézügyességet nem igényel, mégis mutatós és finom.

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a rizslisztet, a mandulalisztet és keverjük csomómentesre, majd több adagban spatula segítségével forgassuk hozzá a felvert
tojáshabot.

Egy kb. 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt és simítsuk bele a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.

A krémhez pár percet rotyogtassuk egy lábosban az erdei gyümölcsöt. Ha megpuhult, egy szűrő segítségével passzírozzuk át és keverjük hozzá a zselatint. A mascarponet keverjük habosra a porcukorral, öntsük hozzá a tejszínt és habosítsuk fel újra.

Ezután keverjük hozzá az alaposan lehűtött gyümölcsöt.  A kihűlt piskóta 1/3 részénél vágjuk el a piskótát. A vékonyabb darabot szúrjuk ki egy nyuszis kiszúróval és gazdagon hintsük meg porcukorral.

A vastagabb piskótát kenjük meg lekvárral.  A krémet töltsük habzsákba és dekoráljuk ízlés szerint a tortát.  Óvatosan helyezzük rá a nyuszis piskótát és pár órára tegyük hűtőbe míg az ízek jól összeérnek.

Jó étvágyat hozzá!

A receptet Kohári Éva készítette.

 

Gluténmentes húsvéti torta Kohári Évitől