Gluténmentes, vegán málnás tiramisu házi babapiskótával

Hozzávalók:

Babapiskóta:

  • 160 g it’s us mimen cirok lisztkeverék vagy it’s us miklos’ universal mix lisztkeverék
  • 60 g porcukor
  • 12 g vaníliás cukor
  • 5 g sütőpor
  • 120 g víz
  • 20 g növényi olaj


Krém:

  • 250 g növényi mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 250 ml növényi tejszín
  • 1 csomag habfix


Összeállításhoz:

  • 100 g málna (fagyasztott is tökéletes)

 

ELKÉSZÍTÉS

  • A babapiskótához mérjük egy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a vizet, az olajat és egy kézi habverős segítségével keverjük csomómentesre.
  • Töltsük a tésztát habzsákba.
  • A babapiskóta sütőformát vékonyan kenjük ki olajjal és töltsük bele a habzsák segítségével a masszát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
  • A málnát botmixer segítségével turmixoljuk és egy szűrőn passzírozzuk át.
  • A növényi mascarponét keverjük el a porcukorral, öntsük hozzá a tejszínt és verjük habosra a habfixálóval.
  • Egy tálba rétegezzük a málnával megkent babapiskótát és a krémet.
  • Pár órára tegyük a desszertet a hűtőbe.


Jó étvágyat hozzá!

 

A receptet Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-lik alapítója készítette.

Facebook: Gluténmentes Íz-lik

Gluténmentes, vegán málnás tiramisu házi babapiskótával - Kohári Éva receptje
Gluténmentes, vegán málnás tiramisu házi babapiskótával - Kohári Éva receptje