Mézeskalács (gluténmentes, vegán)

Hozzávalók:

  • 5 g arany lenmag
  • 10 g útifűmaghéj
  • 2 g gluténmentes sütőpor
  • 50 g porcukor vagy porállagú édesítőszer
  • csipet só
  • 5 g mézeskalács fűszer
  • 100 g méz vagy juharszirup
  • 45 g puha margarin
  • 50 g sűrű kókusztejszín

 

ELKÉSZÍTÉS

A rizslisztet elkeverjük a lenmagliszttel, útifűmaghéjjal, a sütőporral, sóval, fűszerrel és a porcukorral. A mézet és a margarint felmelegítjük és a keverékhez adjuk. Ha összeállt, hűtőbe tesszük néhàny órára. Kivesszük, hozzáadjuk a kókusztejszínt és átgyúrjuk. Rizsliszttel szórt felületen vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük 175-180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Légmentes dobozba zárva visszapuhul.

 

A receptet Horváth Judit készítette.

 

Gluténmentes vegán mézeskalács
Gluténmentes vegán mézeskalács