Gluténmentesen is élvezni az ízeket!


A megújult Eden Premium tészták

A Naturtrade Hungary Kft. korunk egyik legkiemeltebb táplálkozási kérdésére, a gluténérzékenységre ad választ kiváló minőségű gluténmentes tésztáikkal, amelyeket az Eden Premium címkéje alatt keressünk.
“Két éve dolgozunk folyamatosan ezen a termékcsaládon. A mostani tökéletes állag, ízvilág megalkotása volt benne a legnagyobb kihívás. Szeretnénk a gabonák természetes ízvilágát és jótékony hatását megőrizni a tésztákban” – meséli Novák-Kovács Dóra, kereskedelmi vezető. “Magas tápértékű, úgynevezett álgabonákkal dolgozunk, ezért is nem került például kukoricaliszt az összetevők közé. Emellett semmilyen hozzáadott keményítőt, mesterséges ízfokozót, vagy állagjavítót sem tartalmaznak a tésztáink, ami ma egyedülálló az élelmiszeriparban.”

A köles és a cirok is korunkban újrafelfedezett növények, mindkét álgabona tökéletes élelmi rost-és fehérjeforrás. Lassan emelik meg a vércukorszintet, így a jóllakottság érzését is tovább biztosítják. A cirok íze lényegesen karakteresebb, így lisztjének aromáját is más lisztekhez, például kölessel keverve mérsékelhetjük.
Minden Eden Premium tészta vegán, vagyis tojás, tej, tejtermék felhasználása nélkül készülnek. És bár a modern táplálkozási elvárásoknak minden pontban megfelelnek ezek a termékek, szó nincs arról, hogy hagyományos magyar vagy más ételekkel ne lennének könnyen párosíthatók. A natúr köles tészták íze különösen harmonikusan illik bármilyen ételhez, de természetesen a hajdina-, cirok-és quinoatészták is jól párosíthatók.
Amelyik gabonából csak van rá lehetőség, magyar termelőkkel és forgalmazókkal dolgoznak együtt. A lisztek darálását pedig kizárólag ők maguk végzik, így tudják garantálni, hogy a végeredmény valóban minőségi és 100%-ig gluténmentes legyen.

A termékcsaláddal a cég egyik legfőbb üzenete, hogy a gluténmentes étrend nem jelenti azt, hogy koplalnunk kell – egyszerűen más ételek, egy kicsit máshogyan kerülnek előtérbe. A búzalisztes termékek ízét viszont nem szabad keresni bennük, hiszen az összehasonlíthatatlan a hajdinaliszttel vagy a quinoaliszttel.
Az Eden Premium termékei ételérzékenységtől függetlenül bárkinek bátran ajánlhatók, akik a hagyományos tészták helyett különlegesebb ízvilágra és tápanyagokban gazdagabb szénhidrátforrásra vágynak.
Weboldal: www.naturtrade.hu
Cím: 6725 Szeged, Szabadsajtó u. 54.
Telefonszám: +36 30 406 41 00