Gondoltad volna, hogy a nem evés hizlal még az ünnepek előtt is?!

Annyiszor esünk bele abba a hibába, hogy 4-6 héttel a karácsonyi ünnepek előtt elkezdünk egy kicsit nem enni, hátha akkor lefogyunk és jól beehetünk majd utána. A nem evéstől még senki sem fogyott le úgy, ahogyan ki szeretnénk nézni, amikor elégedetten belenézünk a tükörbe.
Nézzük meg a koplalás vs. tudatos táplálkozás hatásait az ünnepekre való felkészüléshez.


1.) Még van 1,5 hónap azalatt ha kihagyok pár étkezést és a köret helyett salátát választok lefogyok karácsonyig. vs. Semmi más dolgom nincs, csak tartani a helyesen kialakított táplálkozásom szabályait és 3-5X kisebb adagokban étkezni. Hosszan felszívódó és tápanyagdús ételeket fogok választani, sosem leszek éhes, de nem is lesz tele a hasam és kiegyensúlyozottan fog működni a vércukorszintem, nem lesznek falási rohamaim.
2.) Megvonok magamtól minden édességet és minden cukortartalmú ételt és italt, ha csak ennyit teszek már le is fogyok az ünnepekre. vs. Jófajta cukrokat fogok fogyasztani, amik természetes eredetűek, ezekből pedig annyit fogyasztok, amennyit az aktuális cukoréhségem és mozgásmennyiségem kíván. Nem engedem leesni a vércukorszintemet és nem fogok szédülni meg ájuldozni, foltokat látni egész nap, ráadásul a kedélyállapotom is jó marad.
3.) 1,5 hónap kőkemény edzésbe kezdek, hetente legalább 5X megyek az edzőterembe és a legkeményebb órákat fogom látogatni. vs. Ahhoz képest, amennyit eddig mozogtam megnövelem a napi aktivitásomat 2500 lépéssel minden nap és heti 1X 1 órával többet fogom csinálni ugyanazt a sporttevékenységet, amit eddig csináltam.

4.) Elmegyek egy táplálékkiegészítős boltba és megveszem az összes fogyókúrás, zsírégető pirulát és fehérje port, mert mostantól csak ezeken fogok élni az ünnepekig, amikor végre ehetek majd anyukám főztjéből. vs. Figyelek rá, hogy minden nap jusson belém elegendő mennyiségű rost, ami azt jelenti, hogy naponta elfogyasztok 1-2 db szezonális gyümölcsöt és zöldséget is.
5.) Karácsonyig megvonom magamtól a szénhidrátokat és utána megengedem majd magamnak a legfinomabb süteményeket, amiket a családjárás és vendégjárás alatt kapok. 3 nap alatt nem fog visszajönni az, amit most addig leadok még ezzel. vs. Megkeresem minden kedvenc ételem egészségtudatos alternatíváját és elkezdem azokat fogyasztani a hagyományosak helyett. A szénhidrátra szüksége van az izomzatnak és az agynak is, így nem kivonom és száműzöm az étkezésemből, hanem a megfelelő helyére illesztem be a megfelelő mennyiségben. Tökéletes választás lehet reggel 6:00-15:00 óra között fogyasztva a: hajdina, köles, rizs, zab, quinoa, kukorica, teljes kiőrlésű, rozs, borsó-kókusz-mandula-banán, stb lisztekből készült pékárú vagy sütemény. Így nem leszek kiéhezve az ízekre sem és bátran tudom majd azt mondani, hogy köszönöm de csak 1 db-ot kérek, mert mindennap eszek valami ilyesmit csak a legjobb verzióból. 🙂

 
 


Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző