GREAT BISTRO

A Bank utcai Great Bistro megnyitásával helyszínben nem, de hivatás terén mindenképp eltávolodott az egykor pénzügyi szektorban dolgozó Stőhr Gréta. Míg a gyermeke születése előtti időszakot anti-konyhatündérként élte meg, kisfia érkezésekor középpontba került a tudatos táplálás, majd a vegán étrendre való átállásakor az ízek élvezete is.


A ma már gasztroblogger, műsorvezető, főzőiskola-tulajdonos a vegánizmusban talált rá igazán a tiszta étel és az evés szeretetére. Gréta missziójának tekinti az örömet okozó példamutató gasztro edukációt. Főszakácsként ezt igyekszik ügyvezető férjével minden vendégüknek átadni a 2016-ban nyitott Great Bistroban – azóta Budapest szívét kivételesen igényes lelkület fűti a családi vegán étterem megjelenésével.
A sikerről a személyes visszajelzéseken kívül az általuk folytatott felmérés is tanúskodik: vendégeik 80%-a visszatérő, 70%-uk még csak nem is húsmentesen étkezik, de a dietetikailag optimalizált ajánlat, a fine dining élményt okozó á la carte ételsor, a glutén-, cukor-, szója- és olajmentes bio alapanyagok újra és újra visszatérítik ide az embereket. Vagy épp az ikonikus túrógombóc, a karotta lazac, a hamis libamáj pástétom, vagy a Gréta egyedülálló technikájával készített sült tofu. Itt ugyanis nem a vegánsággal járó lemondást, hanem az új, tiszta ízvilág élményét tapasztalhatjuk meg.
 

Vasárnap kivételével minden nap betérhetünk a Great Bistroba, akár a hetente frissülő menü, akár a szezonálisan változó étlap érdekel minket. Itt csak olyan étel kerül elénk, ami a főszakács és családja étrendjét is alkotja, ráadásul minden fogás Gréta saját fűszerpalettájával, bio hozzávalókkal és tisztított vízzel készül. A bisztró finomságait Budapest, Fót és Törökbálint területére szállítja is, webshopjukban rendelhetőek ízesítőik és szakácskönyvük. Facebook-on is érdemes követni őket, ahol nyereményjátékokkal lepnek meg minket.


 
Cím: Budapest, Bank utca 6.
Telefonszám: +36 (70) 301 6010
E-mail: great.bistro@gmail.com
Web:  www.greatbistro.hu
Facebook: /greatbistrobudapest/