ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Gyógyító ízek kókuszolajjal

„A kókuszolajat eszem, iszom, kenem, szeretem” – vallja Kovács Dóri a Coconutoil Cosmetics márka alapítója.

Dóriék a legjobb, legtisztább, legtermészetesebb kókuszolajat használják termékeikhez, amelyhez az élet fájának gyümölcsét egy Fülöp-szigeteki, családi, CERES-minősített ültetvényről szerzik be, ahol a legfinomabb eljárással préselik ki az olajat a szárított koprából, vagyis a kókuszhúsból. Ezáltal nagyon magas az antioxidáns- és laurinsav-tartalma, így a legtermészetesebb formában őrzi meg értékes összetevőit. Közepes láncú, telített zsírsav, ezért a kókuszolaj szerkezete stabilabb, így akár 180 fokig is használhatjuk anélkül, hogy oxidálódna, szabad gyököket képezne.

Az így előállított kókuszolaj antibakteriális, gomba- és vírusölő, immunerősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő is. Fogyasztása napi szinten ajánlott, felgyorsítja az anyagcserét, elősegíti az emésztést, éppen ezért diétába, fogyókúrába is könnyedén beilleszthető. Dóri Ázsiában ismerkedett meg az ájurvéda népgyógyászattal és az ottani fűszerekkel, gyógynövényekkel. „Elkezdtem hozzáadni különböző fűszereket a hidegen sajtolt kókuszolajhoz, majd ezeket kis üvegcsékben tároltam.” Így indult a Dori’s Coconut Kitchen 3 évvel ezelőtt.

A többféle főzőolaj közül ki kell emeljük a kifejezetten zöldségekhez ajánlottat, amelyben kókuszolaj, curry, kurkuma, gyömbér, köménymag és mustármag van. Nagyszerűen használható wok zöldségekhez, rizshez, sültkrumplihoz, főzelékekhez, krémlevesekhez vagy pirítóshoz. A másik izgalmas ízvilágú olaj a desszertekhez készült: kókuszolajat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, kardamomot és ánizst tartalmaz, és különleges ízt kölcsönöz a kávénak, süteménynek, palacsintának vagy a pudingnak. 1-1 kiskanállal kell hozzátenni a főzés utolsó fázisában és sokkal lágyabb, ízesebb, jobb textúrájú lesz tőle az ételünk, nem beszélve arról, hogy olyan ízvilágú étel kerül az asztalra így, amit sehol máshol nem fogsz megtalálni!

 

Mentességek: BIO, paleo, vegán

Elérhetőség: www.dck.hu

Facebook: @doriscoconutkitchen

 

 

 

Leave a Comment