• 1 cs Hadarik Rita zsúrpogácsa keverék
  • 4 gr porélesztő
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
  • 12,5 dkg tepertőkrém
  • 1,5 dl víz

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a tepertőkrémet, eldolgozzuk benne, végül hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.

Ezt követően meleg helyen 1 órát pihentetjük. Rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk  – és ezt háromszor ismételjük.

Végül 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és felcsíkozzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük , lekenjük tojással és 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

 

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/