Skip to content

Hasselback burgonya köleskolbásszal, rizzsel és paradicsommal tálalva

Hozzávalók:

Elkészítés:
4 db nagyobb krumplit alaposan megmosok,
himalája sót, őrölt fekete borsot és kurkumát ízlés szerint belekeverek 2 dl kókuszolajba.
A krumplikat bevagdosom, nagyjából 3/4ig,megkenem ezzel a fűszeres olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,200 fokra előmelegített sütőben sütöm 20 percet, utána újra lekenem,megint sütöm 20 percet, megkenem újból és légkeverésesen még 10 percig sütöm, míg szép barna és ropogós lesz a krumpli. 40 gramm basmati rizst megfőzök, pici sóval,leszűröm, díszítem petrezselyemmel.3 szelet paradicsom a díszítéshez. Köles kolbász hozzávalók:50 gramm köles,125 gramm víz, pici só, a kölest felteszem a vízzel, kb 10 percig főzöm, ha beszívta a vizet, jó is. Ehhez keverek pirospaprikát és kolbász fűszerkeveréket. Vizes kézzel kis rudakat formázok belőle és kevés kókuszolajon pirosra sütöm mindkét oldalát. Vegán majonézt is tettem hozzá evéskor.