A Molnár testvérek 5 évvel ezelőtt nagyot álmodtak. Részben feladták korábbi munkáikat, és létrehozták a Kanálka Manufaktúrát, amivel édesanyák lévén az anyukáknak próbálnak segíteni, de ezenkívül persze minden vásárlói igényre összpontosítanak.
„Amikor kitaláltuk, hogy mit szeretnénk csinálni, mindenképpen helyieket szerettünk volna foglalkoztatni, és helyi terményeket vásárolni alapanyagnak” – vallja Ági, a Kanálka egyik alapítója. A szegedi édesanyáknak éppen ezért esett egy Makó melletti kis településre, Királyhegyesre a választásuk! Az ott megtermelt alapanyagokból, tartósítószer és adalékanyag nélkül készül többféle krém, chutney és lekvár. Első termékük között volt például a balzsamecetes, mézes olívaolajban eltett roppanós sült bébicékla, vagy a kézzel válogatott kápia paprikából készült pepperonetta. Azóta számos zöldségkrémmel, tésztaszósszal, hagymalekvárral bővült a választékuk. A kellemes tavaszi ebédek vagy vacsorák mellé kiváló kiegészítő lehet a lilahagyma-lekvár, ami nem véletlenül népszerű, hiszen nagyszerűen kiemeli a tányér mellett helyet foglaló köret, sajt vagy finom hús ízét. A zsenge makói lila hagymát az alkotók mézzel és kakukkfűvel szelídítették meg, elérve így a selymes ízvilágot. De nem hiányozhat az asztalról mindenki kedvence, a klasszikus vadasszósz sem, ami szintén nem tartalmaz semmilyen mesterséges vagy ízfokozó anyagot, cserébe viszont igazi házias ízeket varázsol a tányérunkra.
A manufaktúra dolgozói minden évben új termékekkel és limitált Kanálka-finomságokkal készülnek. Tavasszal debütál például az epres-rebarbarás lekvár azok számára, akik az édesebb ízekre vágynának! És nem csupán a prémium minőségű, hazai termékekkel segítik a lányok a finom és egészséges táplálkozást, hanem az oldalukon számos receptajánlóval is kedveskednek. Szóval klikk a honlapjukra, vagy keressétek a Kanálka krémeket a Müller Drogériákban, a Kifli.hu kínálatában vagy a naturreform.hu weboldalon!
Hazai ízekre fel!