Hevesi Tamás

Hevesi Tamás az Arany Líra Díj, Pro Urbe díj, Príma díj, többszörös platina és aranylemez díjak tulajdonosa. Mai napig az egyik legtöbbet koncertező aktív énekes, a Sztárban sztár és a Nagy duett című műsorok népszerű szereplője.

Tamás maga is 1-es típusú cukorbeteg, így kötelességének érzi, hogy segítse a tájékoztatást, és felhívja nemcsak a beteg, de az egészséges emberek figyelmét is a cukorbetegségre, és annak következményeire, esetleges szövődményeire.
 
Emellett természetesen fontos számára az egészséges életmód is, Tamás 30 éve vegetáriánus, emellett pedig aktívan sportol, focizik és kerékpározik, ráadásul ő a magyar cukorbeteg futsal válogatott edzője is.
 
“Amondó vagyok, hogy nem szabad félni. Természetesen tisztában vagyok a betegség rettegett szövődményeivel, legyen szó vakságról vagy akár amputálásról, stroke-ról… De úgy gondolom, ha az ember maximálisan felelősségteljes életet él, és odafigyel saját magára, nem lehet baj, és ez bármilyen betegségre igaz. Kellő odafigyelés mellett nem jönnek azok a szövődmények. Egyébként pedig mi, cukorbetegek állandó kontroll alatt vagyunk, sokkal egészségesebben élünk az egészségeseknél”