Hihetetlen rekorddal zárult az első Vegán burger evő verseny

I. Vegán hamburger evő verseny

Először került megrendezésre a Las Vegan’s vegán burgerevő versenye a Dohány utca 40 szám alatt. Már nagyon vártuk, mert ilyen jellegű rendezvény még nem volt Budapesten. A rendezvény előzetes kommunikációja alapján is már jól látható volt, hogy nagyon nagy az érdeklődés, hiszen egy héttel a rendezvény meghirdetése után már lezárták a jelentkezést. A versenyre 45-en jelentkeztek így 2 turnusban tudták fogadni az embereket.
A verseny részvevői a helyszínre érkezve beregisztráltak, majd elfoglalták helyüket az asztalnál. Eközben a Las Vagan’s szorgos csapata kint munkálkodott, hiszen nem csak megenni volt kihívás a hamburgereket de elkészíteni is. A hamburger súlya 1 kg volt, és ahogyan a képen is látható nem spóroltak ki belőle semmit. A hatalmas burger a Vegzilla nevet kapta. Fontos információ még, hogy a versenyen nem csak vegánok és vegák vehettek részt hanem bárki akinek kedve volt benevezni és megmérettetni. De ahogyan mi láttunk a vegánok többségben voltak.


A versenyzők családtagjai és barátai izgatottan várták az érkező burgereket. Nagyon jól kivehető volt a versenyzők arcán a döbbenet az öröm és egyben az aggódás is, de voltak olyanok is akiken látszódott a rutin és azt vizsgálgatták honnan is érdemes nekiesni. Peti a Las Vegan’s tulajdonosa ismertette a szabályokat, aki a leghamarabb fogyasztja el a burgert az lesz a győztes :D!

Majd elhangzott a szó amire mindenki várt, és a versenyzők nekiestek a burgereknek. Megkezdődött a verseny az idővel. Mindenki más és más technikával próbálta elfogyasztani a burgert, miközben a tömeg hangosan buzdította őket.


Az asztal körül sétálva egy Hölgyre lettünk figyelmesek aki nem buzdított, nem kiabált, nem próbált tanácsokat adni egyszerűen csak mobiltelefonjával kamerázott, és végtelen nyugodtságot árasztott. Nagyon érdekes volt hiszen a teremben mindenhol izzott a levegő, itt viszont nem. Vele szemben az asztalnál egy fiatalember ült aki számunkra érthetetlen módon nyelte a burgert. Látszódott, hogy nem először vesznek részt ilyen jellegü versenyen. Másodpercről másodpercre tűntek el a falatok a szájában. Még fel sem eszméltünk, már talpra ugrott és jelezte Ő bizony végzett.
Nem csak mi döbbentünk meg de a résztvevők is ámulattal nézték, hiszen a startolás óta mindössze 4:16 perc telt el. Emberünk hátradőlt és látszódott rajta az elégedettség. Ezzel az idővel meg is nyerte a versenyt és komoly perceket vert rá mindenkire.
A verseny után sikerült Ureczky Bálinttal a verseny győztesével beszélgetnünk. Bálint 2 éve vegán, és elmondás szerint már többször vett részt a múltban evő versenyen amikor még evett húst, de ez volt az első vegán versenye.
A résztvevők 90% elfogyasztotta a burgert de voltak akik a maradékot elvitelre kérték. Akik csak drukkolni jöttek azokra is gondolt a Las Vegan’s csapata. Miután vége lett a versenynek kóstolóval kedveskedtek mindenkinek, aki meg szerette volna kóstolni Vegzillát.

Elérkezett a várva várt eredényhírdetés. Ahogyan említettük az első helyezett Bálint lett, a többiek tőle lemaradva de becsülettel helyt állva szerezték meg a második és harmadik helyeket.

A verseny végén Petivel beszélgettünk, aki elmondta nekünk, hogy a rendezvényt először de nem utoljára rendezték meg. Terveik szerint ebből hagyomány lesz, és időről időre újra és újra kipróbálhatjuk magunkat a versenyben.
Összefoglalva egy nagyon jól megrendezett minőségi rendezvényről beszélhetünk, ahol odafigyeltek minden részletre. A verseny alatt és után is családias jó hangulat volt. Mindenki aki ilyen téren ki szeretné próbálni magát nagyon ajánljuk ezt a rendezvényt. A következőn már mi is részt veszünk 😀 !