Hogyan készítsünk otthon bio fürdőbombát?

Kinek ne esne jó egy kényeztető fürdő a nap végén, ami segít ellazulni? Ezt a tökéletes programot feldobhatod a saját kezűleg, organikus módon készített luxus minőségű fürdőgolyóddal!
Egy adag fürdőbombához az alábbiakra lesz szükségünk:
  • 2 ek. szódabikarbóna
  • ½ ek. borkő (vagy 2 ek. citromsav)
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 ek. tengeri só
  • ¼ tk. könnyű, jó minőségű bio olaj (a választás és az illat rajtunk múlik)
  • ¾ tk. folyadék*
  • színezék – például pár csepp 100% bio cékla- vagy szőlőlé
Elkészítés

Minden száraz összetevőt tegyünk egy tálba, majd keverjük simára. Egy másik edényben keverjük össze a nedves összetevőket (olaj, víz, színezék).
* A folyadékról: Az otthon készülő receptek többsége vizet és egy kis illóolajat tartalmaz. A víz helyett használhatunk például zöld teát is. A kókuszos-vaníliás fürdősóhoz pedig egyenesen vanília- és kókuszkivonatot is adhatunk egyedüli folyadékként. A teák és a kivonatok illata nem olyan erőteljes, mint az illóolajoké, ez a döntésünkre van bízva.
A nedves és száraz összetevők vegyítése során a hozzávalók reakcióba lépnek, de folytassuk a keverést, míg a massza össze nem áll, és a színezék egyenletesen el nem oszlik. Lehet, hogy kicsit rögös marad, de az belefér. Ha több folyadékot teszünk bele, a citromsav habzani kezd, és egy robbanás előtti bombával találjuk szembe magunkat (figyeljünk erre!).
A keveréket tegyük formába, majd csomagoljuk be olyan szorosan, amennyire csak lehet. Hagyjuk legalább öt órán át szikkadni, majd vegyük ki a formából. Ezután száradjon még négy órát, mielőtt felhasználjuk. Ha ajándékként szeretnénk becsomagolni, hagyjuk további 1-2 napot száradni.

A fürdőgolyók összetevője és formája ránk van bízva, aminek csak az egyéni ízlésünk szabhat határt. Egy dolog mindig legyen fontos, a minőség!
Mi magunk készítettük, mi magunk választottuk ki az illatokat és az olajokat, és pontosan tudjuk, milyen minőségi bio összetevőket használtunk. Mi lehet ennél jobb?

Élvezzük hát a fürdőt, kapcsoljuk ki a gondolatainkat és relaxáljunk!Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző