És hogyan szereti a hummuszt Menteseszter? Szereti, ha kicsit édeskés, ha kicsit pikáns, de leginkább sok-sok garam masala fűszerkeverékkel, és friss, ropogós tortilla chipsszel…
Hozzávalók, egy kisebb vendégsereg részére
- 1 nagy konzerv csicseriborsó (levével együtt kb. 800 g.)
- 300 g. tahini
- 2 db. lime
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 csipet só
- (Szerintem jó sok) garam masala
- 2 ek. olívaolaj
- 2 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 2 ek. más jellegű édesítő)
- 1-2 dl. víz
- (Szerintem jó sok) koriander a tetejére! Plusz ízlés szerint további olívaolaj, garam masala, lime…
Elkészítése:
Rövid leszek… A vízen kívül mindent zutty bele egy nagy tálba (csicseriborsó konzerv a levével együtt, lime-nak a leve, a fokhagyma átnyomva), botmixer, majd annyi víz, amennyivel sűrű, krémes, szép állagú lesz és kész is a humusz!
Menteseszter
Ételérzékenyeknek, tudatosan étkezőknek, mentesen, egészségesen!
menteseszter.blog.hu
facebook.com/menteseszter
instagram.com/menteseszter