Gazdag ízvilágú töltött cukkini hús nélkül, csicseriborsóval és kaliforniai paprikával. Alapból glutén-, tej- és tojásmentes, hozzáadott cukormentes, vegán.
Elkészítési idő: 50 perc
1 darab átlagos energia- és tápértéke: 93 kcal | 11 g szénhidrát | 3 g zsír | 4 g fehérje
Elkészítés:
Vágjuk le a cukkinik végét, majd vágjuk félbe őket, és a belsejét kanalazzuk ki. A kikanalazott hús felét vágjuk fel apróra és tegyük félre. Serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a hagymát, és 3-4 percig pároljuk. Adjuk hozzá a fokhagymát, a paprikát, a cukkinihúst, a fűszereket, a szójaszószt, az ecetet, a paradicsompürét és a növényi italt. Időnként megkeverve főzzük 10 percig. Adjuk a zöldséges keverékhez a csicseriborsót, és melegítsük össze pár perc alatt. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Töltsük meg a cukkiniket a töltelékkel, és süssük készre 25-30 perc alatt.
Forrás: Mentes Anyu szakácskönyve 2 – Inzulinrezisztensek, cukorbetegek és életmódváltók részére (is)
https://mentesanyukonyve.divany.hu/
Fotók: Ruzsovics Dorina