Veled is így történt? Évek óta tartó kellemetlen tünetek, fáradtság, bőrproblémák… s egyszer csak összeáll a kép, mindezekért talán a glutén is felelős. Sokunk kezdi bőrgyógyásznál a megoldáskeresést, majd jut el gasztroenterológushoz, akárcsak Gyovai Orsi, a Bake-Free termékek megálmodója. Egy egyszerű illatanyag allergiának gondolt tünettől kezdve számos más diagnózissal szembesült, mire olyan lisztkeveréket álmodott meg magának, melyre már a Naturtrade Hungary Kft. is felfigyelt és felkérte termékfejlesztőnek az Eden Premium termékpalettájának színesítéséhez.
A cél: olyan, a lehető legtöbb diétába beilleszthető lisztkeverékeket alkotni, melyekből kevés hozzávalóval, egyszerűen lehet süteményeket, kenyereket készíteni. Mindez olyan tökéletesre sikerült, hogy a búzaliszt finomságú Bake-free lisztkeveréket fogyasztók el sem akarják hinni, hogy gluténmentes liszt lehet ilyen ízletes.
Aki gluténmentesen szeretne táplálkozni és kukorica-, rizslisztes termékek után nyúl, az bizony néha melléfog, mert a magas keményítőtartalom a vércukorszint hirtelen megemelésével sokaknál újabb problémát, a cukorbetegséget, vagy inzulinrezisztenciát válthatja ki. Mindez elkerülhető Orsi quinoa, -köles és -hajdina alapú keverékeivel. A szénhidrátcsökkentett termék esetén pedig kókuszlisztet használ az allergizáló szója helyett. Gluténmentes, vegán, egyszerű, könnyed, mégis tápláló, laktató és elérhető árú Bake-free lisztkeverékek jelenleg: Házi- és szénhidrátcsökkentett kenyér, Lángos-fánk, Nokedli, Piskóta-muffin, Linzer, Palacsinta, Kelt tészta formában érhetőek el.
A glutén-, tej- és -adalékmentes, otthon készített ételeknek és a rendezett vércukorszintnek köszönhetően nemcsak a bőrproblémák, hanem a fáradékonyság és idegrendszeri tünetek is rendeződtek Orsinál. Most azon dolgozik szívvel-lélekkel, hogy másoknak is segítsen a nyaralás alatt is mentesen táplálkozni… ötleteit, receptjeit és termékeit keresd GasztrOrsi blogján a https://www.edenpremium.hu/receptek/ weboldalon!