Imádok enni, pedig NŐBŐL vagyok!

Nálam ez a belső ellentét már 13 éves koromban elkezdődött az ízek élvezete, a nagy lakomák és a csinos testalkat megőrzése között ingadozva. Kipróbáltam mindent, ami szuperhatékony, meg sztárok-esküsznek-rá jelzőt viselt.

Egy időben délig csak gyümölcsöt ettem. Nem kevertem a szénhidrátot a fehérjével. Citromos langyos vízzel kezdtem a napot. Ráálltam a rendszeres mozgásra. Számoltam a kalóriákat. Felére csökkentettem az ételek adagját. Este 6 után nem ettem semmit. Megismertem a vércsoport-diétát. Beszereztem csodaitalokat és -készítményeket. Egy éven keresztül minden reggel kefires müzlivel kezdtem a napot, este salátával zártam, mellette pedig minden másnap 1 órát sportoltam.

De be kell látnom, hogy a mértékletesség, az örömtelen étkezés és a rendszeres sport nem tartozik az erősségeim közé. Persze, a mediterrán testalkatot okozó géneket sem lehet világgá kergetni csak úgy, de azért idővel – és a tizenéves ülőmunka hatására – kezdtem elveszteni a türelmemet.

Az nem lehet, hogy semmi sem működik!!!

2009 novemberében délutánonként a bal oldalamon szúrást éreztem. Epehólyag-gyulladásom lett, a stresszes életmód ott csapódott le, miközben épp a legegészségesebbnek vélt étrendet folytattam: a müzlis reggeli-salátázós vacsi verziót. Szerencsére még időben eljutottam egy hozzáértő orvoshoz, ami után szigorú méregtelenítő diétát kellett folytatnom: egy hónapig semmilyen tejterméket nem fogyaszthattam, azonban rengeteg folyadék, zöldség, gyümölcs, hús és tartósítószer-mentes étel került terítékre.
Újságíróként nemcsak írok, hanem rengeteget olvasok is. Ha akkor nem kerül a kezembe néhány IPM, valószínűleg egy hónap után visszatértem volna a joghurthoz, kefírhez és egyéb “egészséges” társaihoz. De egyre kíváncsibb lettem. Kutatások tömkelegét böngésztem végig, amelyek hitelesen azt üzenték: ez működik! Szendi Gábor cikkeiben nemcsak a tej, hanem a gabonák ártalmairól is olvastam, és bár ez ment a legnehezebben, végül is nem volt veszíteni valóm: a kenyérre is nemet mondtam egy próbahónapig.
Nem lehet szavakkal visszaadni azt a hatalmas örömöt, amit ezután tapasztaltam meg! A szervezetem ÉLETRE kelt, elmúlt a gyulladás, és 3 hónap alatt fogytam legalább 15 kilót (gyakorlatilag minimális sportolás mellett). Akkor tettem le a voksom a paleolit étrend mellett. Soha nem éreztem még jobban magam a bőrömben!

 Valódi ízekkel teli asztali örömök PLUSZ tartós karcsúság és egészség! Ezért vagyunk hedonisták: a koplalást meghagyjuk másoknak!

Végre ismerem A TITKOT! Nincs fáradékonyság, éhezés, sóvárgás, jojó-effektus, elsavasodott szervezet, inzulinrezisztencia és magas koleszterinszint sem. Viszont van egy ALAP BEVÁSÁRLÓLISTÁM és sok finom receptem, amit nem cserélnék le semmire! És rengeteg saját tapasztalatom, amit szívesen megosztok Veled is!

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője