Skip to content

Jótékonysági vacsora Székelyudvarhelyen, a Nyers séf támogatásával

A Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért és Varga István, Magyarország Nyers Séfje közös szervezésének köszönhetően valósult meg december 20-án egy ünnepi jótékonysági vacsora Székelyudvarhelyen.

Amint azt már korábban említettük, a színvonalas vacsora teljes bevételét az autizmussal élő gyerekek javára ajánlották fel. Az esemény meglepetéseként a Szent Ferenc Egyesület által gondozott sérült gyerekek betlehemi pásztorjátékot mutattak be a résztvevőknek.
Ezt követően a Nyers Séf három ínyenc nyers vegán fogással kényeztette a vendégeket, többek között karácsony székelyföldön elengedhetetlen főfogásával, a töltött káposzta nyers vegán változatával.
               
Az ízletes ételek mellé Claudiu Bentea sommelier ajánlott zamatos borkülönlegességeket, ezzel is fokozva a gourmet vacsora színvonalát.

A jótékonysági est menüsorának receptjei megtalálhatóak a Nyers Séf erdélyi facebook oldalán: https://www.facebook.com/RawChefRo/, valamint youtube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UCumfkmgil9qyk6dfcuOuqAw?sub_confirmation=1

Amint arról már korábban beszámoltunk, Varga István októberben tartott székelyföldi turnéja során alakított ki együttműködést a sérült gyerekek gondozásával foglalkozó Szent Ferenc Egyesülettel, amikor annak képviselői azzal a kéréssel fordultak a Nyers Séfhez, segítsen, hogy a gyermekek étrendjébe beépíthessék a tisztán növényi alapú ételeket.
Mint ismert, több tanulmány igazolja, hogy a nyers vegán táplálkozásnak pozitív hatásai lehetnek az autizmussal élők fejlődésére, illetve Varga István Séf már korábban is támogatta a fiatalok táplálkozási szokásainak reformálását, így nem csupán segítségét ajánlotta fel készséggel hanem megszületett a jótékonysági vacsora gondolata is, melyet a harmonikus együttműködésnek és elhivatottságuknak köszönhetően alig két hónappal később meg is valósítottak.