Úúú ezt próbáljátok ki! ? Mona – Élet Az Ételallergiával kakaós-fahéjas csíkos kalácsa glutén-, tej-, cukor-, és még szójamentes is!
Hozzávalók:
- 37,5 dkg Nutri free mix per pane
- 1 db tojás
- 1,25 dl Koko kókusz joghurt (natúr)
- 8 dkg puha margarin
- 1 cs porélesztő
- 2,5 ek édesítő (1:4)
- 15 gr útifűmaghéj
- 1,5 dl kéz meleg rizstej
- + 2 ek vanília aroma
- + 1,5 ek holland kakaópor
- + 1,5 ek fahéj
- +1 db tojássárgája a kenéshez
- + rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd jó alaposan kidolgozzuk. Három részre szedjük, az egyikbe fahéjat gyúrunk, a másikba kakaóport, a harmadikba vanília aromát. 1 órát kelesztjük.
Rizslisztes lapra tesszük őket egymásra, kissé lenyomkodjuk, majd kinyújtjuk. Így kapunk egy 3 színű tészta lapot. Feltekerjük, szilikon kenyér formába tesszük, lekenjük tojássárgájával. 15 percig 50 fokon újra kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 25 – 35 perc alatt.