Kanálka krémek – Hazánk ízeinek legjava

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, Ági és Judit. Ez a két lány Budapestről jó sokat mendegél, mire elértek Királyhegyesig, ahol 2016-ban manufaktúrát nyitottak. Ahogy ismerkedem ennek a két csodás hölgynek a történetével, szinte mesében érzem magam, de itt hős lovagok helyett, tenni akaró, a saját hazájuk kincseit, vagyis zöldségeit, gyümölcseit felhasználni vágyó nőket találok, akiknek legfőbb vágyuk, hogy az előbb említett faluban élők sorsát jobbá tegyék azzal, hogy munkát biztosítanak nekik a Kanálka Manufaktúrában. Ebben a dél alföldi üzemben bizony az ország talán legfinomabb zöldségkrémei, tésztaszószai mellett varázslatos chutney-k és sült zöldségek is készülnek méghozzá a híres Csongrád megyei paprikából, és világhírű makói fokhagymából és vöröshagymából.

kanálka
De kanyarodjunk vissza az igencsak valóságos Molnár lányokhoz, akik közül Ági jogászként dolgozott, Judit pedig marketingesként tevékenykedett, majd amikor mindketten második gyermeküket várták, jött az ötlet, hogy valamit közösen szeretnének alkotni. 2016 decemberében már rotyogtak a zöldségek a kondérokban, készültek a hagymalekvárok, amiknek minden egyes összetevője hazai. Juditék nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden helyi alapanyagból készüljön mesterséges színezék, adalékanyagok, aromák, és tartósítószer nélkül.
kanálka
A Kanálka királyhegyesi üzemének lelke Tünde, aki a faluban él mióta az eszét tudja, és negyed magával viszik a tennivalókat, amire nagy szükség is van, mert itt minden kézzel készül. Bizony, még a címkét is egyesével ragasztják az üvegekre. A webshopban, vagy akár a Müllerben és a Bio Egészségbolt hálózatban is elérhető zöldségkrémeket – padlizsán, paprika, fokhagymakrém – bátran kenhetjük kenyérre, feldobva azokkal a reggelinket, vagy keverhetjük tésztához, de egy finom főétel szaftjához is krémes alapot biztosítanak. A 6 féle chutney közül pedig szinte bármelyik ideális választás egy sült hús vagy sajttál mellé. A többféle válogatás közül bármelyik biztos siker karácsonykor! Látogass el a facebookra az adventi nyereményjátékért, és a legfrissebb információkért!
kanálka
https://www.kanalkakremek.hu/
https://www.facebook.com/kanalkakremek/
https://www.instagram.com/kanalka_manufaktura/