• 50 dkg datolya, amit előző este vízben beáztatunk! Másnap leöntjük róla a vizet és pépesítjük.
  • Piskóta:
  • 12 dkg tápióka keményítő
  • 8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
  • 2 dkg útifűmaghéj őrlemény
  • 4 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek édesítő
  • 15 dkg datolya – pépesített
  • 15 dkg olvasztott mentes csokoládé
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 3 dl víz
Krém 1.:
  • 30 dkg datolya – pépesített
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl Schlagfix – natúr tejszín
Krém 2.:
  • 20 dkg datolya krém
  • 1 dl Schlagfix – natúr tejszín
  • 10 dkg darált dió
  • 3,5 dkg holland kakaópor
  • ízlés szerint édesítő
  • + mentes olvasztott csoki a tetejére
  • + dió a szóráshoz
Elkészítés:
  1. A piskótához a száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a datolya krémet és csokit, elkeverjük, majd hozzákeverjük a vizet.
  2. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
  3. A krémeket egyszerűen csak kikeverjük, így lesz 2 fajtánk. Amikor meghűlt a piskóta, kettévágjuk, először megkenjük a sima datolyás–diós krémmel, majd megkenjük a kakaós krémmel is. Rátesszük a piskóta tetejét, végül csokival borítjuk és dióval megszórjuk. Kész is a mentes karamellás–diós szelet! 🙂

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/