Hoztunk nektek egy jó kis glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes édesség receptet Monától! Próbáljátok ki Ti is a karamellás–diós szeletet, már az alábbi kép alapján sem fogjátok megbánni!
Hozzávalók:
- 50 dkg datolya, amit előző este vízben beáztatunk! Másnap leöntjük róla a vizet és pépesítjük.
- Piskóta:
- 12 dkg tápióka keményítő
- 8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
- 2 dkg útifűmaghéj őrlemény
- 4 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 1 cs sütőpor
- 2 ek édesítő
- 15 dkg datolya – pépesített
- 15 dkg olvasztott mentes csokoládé
- 2 dkg holland kakaópor
- 3 dl víz
Krém 1.:
- 30 dkg datolya – pépesített
- 20 dkg darált dió
- 1 dl Schlagfix – natúr tejszín
Krém 2.:
- 20 dkg datolya krém
- 1 dl Schlagfix – natúr tejszín
- 10 dkg darált dió
- 3,5 dkg holland kakaópor
- ízlés szerint édesítő
- + mentes olvasztott csoki a tetejére
- + dió a szóráshoz
Elkészítés:
- A piskótához a száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a datolya krémet és csokit, elkeverjük, majd hozzákeverjük a vizet.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
- A krémeket egyszerűen csak kikeverjük, így lesz 2 fajtánk. Amikor meghűlt a piskóta, kettévágjuk, először megkenjük a sima datolyás–diós krémmel, majd megkenjük a kakaós krémmel is. Rátesszük a piskóta tetejét, végül csokival borítjuk és dióval megszórjuk. Kész is a mentes karamellás–diós szelet! 🙂