Kata Étterem

Az idén tavasszal nyílt Kata Étterem a gombamód szaporodó vegán és vegetáriánus éttermek által egy kevéssé kielégített piaci szegmenst célzott meg: a glutén- és laktózmentes ételeket kereső vendégeket. 

Kata Étterem
Az étterem profiljának ötlete Bilics Róberttól, a Kata tulajdonosától származik, aki 13 éve a vendéglátás mellett tette le a voksát és azóta számos éttermet vitt sikerre. A Hajós és a Zichy Jenő utca kereszteződésénél elhelyezkedő üzlethelyiségben az elmúlt évek során több különböző étterem működött, melyek közül az utolsót, a Chagall Cafét Robi vezette. Megérezve a kulináris élvezetek terén fújó új szelek fuvallatát és látva a szomszédos, gluténmentes Drop Étterem sikerét, úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább megy és megálmodta a glutén- és laktózmentes Katát. 

A Chagall Café három hónapos teljes átalakítását követően idén áprilisban megnyílt Kata az ételek minőségében és tálalásában a fine dining felé törekszik, a szokásos kötelező asztalfoglalás és degusztációs menü nélkül.

Az elegáns, 24 fős terasszal is büszkélkedő étteremben izgalmas nemzetközi fogásokat és hagyományos magyar ételek újragondolt változatait kóstolhatjuk, emellett a szezonális ihletésű napi ajánlatokból is csemegézhetünk. A Kata kínálatában vegetáriánus, sőt, vegán ínyencségeket is találhatunk, azonban az étterem alapvető célja a glutén- és laktózmentes kulináris felhozatal bővítése. 
Kata Étterem   
A 74 férőhelyes Katában különös figyelmet fordítanak a glutén- és laktózmentesség biztosítására: amellett, hogy a személyzet sem fogyaszthat semmilyen glutén- vagy laktóztartalmú élelmiszert az étterem területén, folyamatos belső továbbképzéseket is tartanak. A desszerteket helyben készítik, míg a pékárukat egy glutén- és laktózmentes üzemtől kapják, ahol speciálisan a Katának kifejlesztett receptúra alapján készülnek a baguettek és hamburger bucik. Robi rendkívül fontosnak tartja, hogy az ételek igazolhatóan glutén- és laktózmentesek legyenek, ezért az étel-analitikával foglalkozó Food Analytica Kft.-vel rendszeresen együttműködik – legutóbb a sajttal, házi szósszal és bacon-nel tálalt marhaburgert tesztelték, természetesen sikerrel. 

A 6. kerület legújabb glutén- és laktózmentes színfoltját a hét bármely napján érdemes felkeresni, hiszen hétfőtől vasárnapig, reggel 8 órától este fél 12-ig, reggelivel, ebéddel és vacsorával várják a vendégeket.

A Kata céges bulik, szülinapok ideális helyszíne is lehet, ugyanis 50 főig rendezvények bonyolítását is vállalják, előre egyeztetett, igény szerint kialakított menüvel. Ha ennek ellenére inkább saját otthonunk kényelmében fogyasztanánk a Kata ínycsiklandó étkeit, a Wolt ételrendelő szolgáltatás segítségével néhány kattintás után még ezt is megtehetjük.

 
1065 Budapest, Hajós utca 27.
+36 1 302 4614   
Facebook/katarestaurantbudapest