Izgalmas, fűszeres, könnyen és házilag elkészíthető “tejeskávé” Mentesesztertől, egy kis csavarral 😉 Délutáni lazításhoz, barátnős beszélgetéshez, egy jó könyv mellé…
Hozzávalók – 2 főre:
- 500 ml. kókusztej
- 2 espresso
- 1 fahéjrúd
- 1 vaníliarúd
- Kb. 10 szem rózsabors
- Egy kevés cukormentes étcsoki
- Édesítő ízlés szerint, nálam 1 mk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
Elkészítés:
A kókusztejet beleöntöm egy lábasba, hozzáadom a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart belsejét (a külsejét is beledobom), 4 szem rózsaborsot és az ízlés szerinti cukorhelyettesítőt. Gyakori kevergetés mellett felforralom, majd nagyjából 5 percig főzöm, amíg szépen kibontakoznak az ízek 🙂 Ha elkészült, lezárom, leszűröm. Lefőzök 2 espressot, a megmaradt kb. 6 szem rózsaborsot összemorzsolom.
Mehet a rétegezés – 2 bögrébe:
– Fűszeres kókusztej
– Espresso (óvatosan hozzácsurgatva, ettől lesz ilyen szép “bocis”, mint a képen :))
– Rózsabors
– Cukormentes étcsoki (ráreszelve)
Kész is a kávékülönlegesség! 🙂
Menteseszter
Ételérzékenyeknek, tudatosan étkezőknek, mentesen, egészségesen!
menteseszter.blog.hu
facebook.com/menteseszter
instagram.com/menteseszter