Kelly Karácsonya vegán módra

A hús, tej és állati eredetű életmódomat természetesen Karácsonykor sem szoktam feladni. Gyakran kérdezik tőlem, hogyan tudok jóízűen az asztalhoz ülni a húsevő ismerősökkel vagy családommal. Illetve, hogy az ünnepek nekem mennyi plusz kilóval járnak?


A veganizmus egyik alappillére és lényege az erőszakmentesség, így nem szoktam senkit még Karácsonykor sem arra késztetni, hogy kóstolja meg a vegán ünnepi menümet. Mindenki úgy étkezik, ahogyan élni szeretne. Ha valaki nyitottságot mutat vagy kérdése van, természetesen bármire nagyon szívesen válaszolok.
Az ünnepekkor én a leggyakrabban valamilyen levest szoktam fogyasztani, például: borsóleves, brokkoli krémleves, paradicsomleves, hagymaleves. Mivel a glutén és a búza sem az étkezésem része, a borsólevest galuska nélkül eszem és a krémleveseket tejszín helyett kókusztejszínnel sűrítem. Ha van is benne cukor, azt eritrittel szoktam kis mennyiségben használni. A többiek halászlevet szoktak enni, hagyományos módon.
A második fogás általában párolt rizs grillezett zöldségekkel és hummusszal (csicseriborsókrém). Mindenki más sült halat burgonyakörettel szokott nálunk enni. A töltött káposzta is gyakori a karácsonyi asztalon, de ahelyett én inkább a savanyú káposztát kívánom.
Desszertnek gyümölcsturmixot, gyümölcssalátát szoktam választani, a családom palacsintát, bejglit, zserbót eszik. Utóbbiakat én is megrendelem magamnak minden évben, nyers-vegán és mindenmentes módon elkészítve.
A Karácsony nálam nem jár plusz kilók gyarapodásával, mert a heti 2-3 edzéseket nem hanyagolom el a jó közérzetem érdekében. Az étkezéseket sem szoktam túlzásba vinni, inkább kicsiket eszem többször, mint nagyobbakat egyszer-kétszer.
Szerencsére ma már széles választékban tudunk alternatív ételeket vásárolni és fogyasztani is, amik allergénmentesek vagy teljesen állati eredetű összetevőktől mentesek.
 

Boldog, meghitt, egészséges és elfogadó Karácsonyt kívánok mindenkinek!



Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző