Készíts mákból tejhelyettesítőt!

A mák szerte a világban, sok országban megtalálható és számtalan felhasználási lehetőséget rejt. A mák nem csak édességek alapanyagaként használható, nagyon finom tejhelyettesítő ital is készíthető belőle, amelynek ízvilága a mákos tésztára emlékeztet.


Kiemelkedően magas a kalcium tartalma, ezen kívül olyan ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, mint a jód, mangán, cink, foszfor, magnézium és réz. A mák egészségre gyakorolt jótékony hatása kiterjed az idegrendszeri zavarokra, légzési problémákra, fertőző betegségekre, de alkalmazzák görcsoldóként, hasmenés és alvászavar kezelésénél is. Fogyasztása nem csak fejlődésben lévő gyerekeknek, várandós kismamáknak javasolható, de érvédő és nyugtató hatása, valamint magas kalcium tartalma miatt hatékony segítséget nyújt a menopauzában lévő hölgyeknek is. 

Mákból készült ital? Hát persze!


Régóta tudjuk, hogy a növényi tejhelyettesítő italok remek alternatívaként szolgálnak, ha valaki nem tud, vagy nem akar tejet fogyasztani. Legtöbb esetben nem szabad akaratunkból mondunk le róla, általában allergia, betegség, vagy diéta áll a háttérben. Nagy előnyük, hogy laktózmentesek, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Természetesen az olajos magvak és a gabonák is okozhatnak allergiát, ezért mindenkinek érdemes kiválasztania az étrendjének, ízlésének megfelelő alapanyagot. 
Ha rendelkezünk növényi italkészítő géppel, ma már otthon is készíthetünk tejhelyettesítő italt, csupán egy gombnyomás az egész. Érdemes is, hiszen ezek az italok adalékmentesek és csak az van benne, amit mi szeretünk. 
A mákból egyaránt készíthető kiváló tejhelyettesítő és desszert ital. Önmagában is mennyei, azonban vaníliával, mézzel, fahéjjal, mazsolával, citromhéjjal ízesítve mákos beiglire emlékeztető desszert italt kapunk végeredményül. 
Weboldalunkon a számtalan recepten kívül, sokféle tejmentes, gluténmentes és cukormentes alapanyaggal várjuk az érdeklődőket. Látogass el oldalunkra és szerezd be az ünnepi fogás hozzávalóit!