Készíts otthon tejmentes fagyit!

Vegital tejmentes fagyi

Az elmúlt hetekben megdőlt a melegrekord, és kibírhatatlan hőséggel kell megküzdenie annak, aki kimerészkedik az utcára. Ez a csuda nyári időjárás a légkondis szobában még csak-csak elviselhető, de ahogy kilépünk otthonunk ajtaján, mintha egy hatalmas szauna szeánsz közepébe csöppennénk.
Ilyenkor hajlamosak vagyunk gondolatban elkalandozni távoli tengerparti tájakra, a pihentető trópusokra, ahol biztosan van függőágy és ezernyi fajta koktél. Elképzeljük, hogy kifekszünk a napsütéses tengerpartra a pálmafák alá, és élvezzük, ahogy a tenger nyaldossa a lábunkat…

Bár a gondtalan tengerparti pihenést nem tudjuk biztosítani, a hűsítő élményekhez azonban megpróbálunk segítséget nyújtani. A meleg napokat mi mással lehetne kicsit kellemesebbé tenni (a tengerparti nyaralás mellett), mint egy finom fagyival, pláne ha az házi készítésű.

Hogy miért készítsd el otthon a fagyit?

  • nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot, színezéket, cukrot
  • csak az lesz benne, amit te szeretsz
  • büntetlenül eheted
    környezetbarát, nem termelsz vele hulladékot
  • elkészítése jó program a gyerekekkel, családtagokkal
  • tápláló, minőségi és egészséges

A Vegital növényi italkészítőivel fantasztikus fagyi alapok főzhetőek. Ez lehet egy sűrűbb növényi tejszínhelyettesítő, vagy ha a fermentálót is bevonjuk a folyamatba, növényi „joghurtot” is erjeszthetünk.

A legegyszerűbb megoldás, ha lefőzünk egy növényi tejpótló italt (pl. kókusztejet, vagy mandula italt) majd gyümölcsökkel együtt megfagyasztjuk. Érdemes azonban kipróbálni a „tejszínes” vagy „joghurt” alapú fagyit is, amely még különlegesebb íz élményt ad, ráadásul a „joghurt” tele van jótékony baktériumokkal.

Mielőtt nekilátsz a fagyigyártásnak, szeretnénk adni pár tippet.

Minél sűrűbb alapból dolgozol, az elkészült hideg édesség annál krémesebb lesz.
Ha megfőzted az alapot, 3 úton varázsolhatsz belőle fagyit/jégkrémet.

  • Fagyigéppel (1-2 óra, készülékfüggő).
  • Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
  • Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)

Az alapokat tovább turbózhatod magvakkal, gyümölcsökkel, tejmentes csokival.
Próbáld ki az ananászos kókuszos, málnás-joghurtos vagy kávés-diós fagyit! Keresd fel hozzá receptes oldalunkat, ahol többféle variációt is találsz az elkészítésükhöz! Növényi italkészítőink kínálatát a vegital.hu oldalon találod.