Hozzávalók:
- karfiol
- parajdi só ,
- bio vegeta ( sómentes )
Édes-savanyú szósz hozzávalók:
- bio paradicsom püré
- nyers méz
- szezámmag
- bio datolya szirup
- parajdi só, bors, chili, vöröshagymapor
Bundázáshoz , rántáshoz :
- vegán palacsinta lisztkeverék (összetevői: hajdina liszt , gluténmentes zabpehely liszt, tápiókakeményítő )
- víz
- parajdi só, bors, vöröshagymapor, fűszerpaprika
Sütéshez:
- kókuszolaj
Köret:
- basmati rizs
- parajdi só
- víz
Elkészítés:
1. Feltesszük főni a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, sós, bio ételízésítős vízben. Ne főzzük meg teljesen, hogy szépen tudjuk használni a bundázás során.
2. Közben feltesszük főni a basmati rizst.
Fontos: A vizet forraljuk előbb fel és forrásban lévő, sós vízben főzzük meg a rizst. Ha kész, hideg vízzel mossuk át .
3. Ha megfőtt a karfiol, leszűrjük. Hagyjuk kihűlni , legalább annyira, hogy ne süsse a kezünk.
4. Elkészítjük a “bundát” amiben kirántjuk majd.
Egy tálba beleöntjük a vegán palacsinta lisztkeveréket. Befűszerezzük: Parajd só, bors, vöröshagymapor, fűszerpaprika. Elkavarjuk.
Hozzáadjuk a vizet. Azért nem írtam itt grammokat, mert ránézésre is tudjuk készíteni.
A lényeg, hogy olyan masszát kapjunk, ami sűrűbb a palacsinta tészta állagánál, így jól fogjuk tudni használni bundázáshoz.
5. Felmelegítjük a kókuszolajat.
6. A bundázott karfiolokat kisütjük, megfordítjuk félidőnél, hogy mindkét oldala szépen átsüljön.
7. Elkészítjük az édes-savanyú szószunkat.
Egy tálba öntünk paradicsompürét és nyers mézet 2-1 es arányban. (a nyers mézet egy picit megmelegíthetjük, egy lábasba melegítünk vizet és beletesszük, hogy picit hígabb legyen így tudunk majd vele szépen dolgozni. Fontos, hogy nem szabad túlmelegíteni.)
Hozzáadjuk a többi alapanyagot is: Parajdi só, bors, pici vöröshagymapor, chili, pici bit datolya szirup, szezámmag. Elkeverjük.
8. A megsült karfiolokat ebbe a szószba beleforgatjuk.
9. Párolt rizzsel és mártogatóssal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!