Készítsd el még ma Kiss Mona isteni glutén- ,tej-, tojás-, cukor- és szójamentes Kinder Max King süteményét!
Hozzávalók:
Lapok:
- 15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
- 7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 7,5 dkg tápióka keményítő
- 0,5 cs sütőpor
- 2,25 dkg útifűmaghéj őrlemény
- 1,5 ek édesítő (1:4)
- 4,5 dl víz
- 1 ek citromlé
- + olaj a kenéshez
Krém:
- 6 dl Schlagfix natúr habtejszín – vegán
- ízlés szerint édesítő
- 25 dkg Schlagfix mascarpone – vegán
- 10 gr útifűmaghéj őrlemény
- 2 ek vanília aroma
Karamell krém:
- 30 dkg datolya
- 1 dl rizstejszín
- + olvasztott mentes csokoládé
- + morzsolt dió (aki eheti annak mogyoró)
Elkészítés:
- A datolyát előző este beáztatjuk, másnap botmixerrel pépesítjük, majd a rizstejszínnel kikeverjük.
- A lapokhoz a száraz alapanyagokat alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd ismét összekeverjük.
- A szendvicssütőt vékonyan kiolajozunk, majd a masszából ráadagolunk, és megsütjük. (3 ilyen lapot sütünk)
- A krémhez a habot felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, eldolgozzuk, és a többi alapanyagot is kikeverjük.
- Egy sütőformába tesszük az első lapot, rá a tejszínes krémet, a datolyás hamis karamellt, majd megint egy lapot, krémet, karamellt, végül jön az utolsó lap, aminek a tetejére csak a krém jön, majd pedig csokival borítjuk és a dióval megszórjuk.
- Hagyjuk 5-6 órát, hogy összeálljon, majd fogyasszuk egészséggel!


