Hozzávalók:

Lapok:
Krém:
  • 6 dl Schlagfix natúr habtejszín – vegán
  • ízlés szerint édesítő
  • 25 dkg Schlagfix mascarpone – vegán
  • 10 gr útifűmaghéj őrlemény
  • 2 ek vanília aroma
Karamell krém:
  • 30 dkg datolya
  • 1 dl rizstejszín
  • + olvasztott mentes csokoládé
  • + morzsolt dió (aki eheti annak mogyoró)
Elkészítés:
  1. A datolyát előző este beáztatjuk, másnap botmixerrel pépesítjük, majd a rizstejszínnel kikeverjük.
  2. A lapokhoz a száraz alapanyagokat alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd ismét összekeverjük.
  3. A szendvicssütőt vékonyan kiolajozunk, majd a masszából ráadagolunk, és megsütjük. (3 ilyen lapot sütünk)
  4. A krémhez a habot felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, eldolgozzuk, és a többi alapanyagot is kikeverjük.
  5. Egy sütőformába tesszük az első lapot, rá a tejszínes krémet, a datolyás hamis karamellt, majd megint egy lapot, krémet, karamellt, végül jön az utolsó lap, aminek a tetejére csak a krém jön, majd pedig csokival borítjuk és a dióval megszórjuk.
  6. Hagyjuk 5-6 órát, hogy összeálljon, majd fogyasszuk egészséggel!