Kókusz-Curry-Banán Leves Tofuval Szezámmagos Bundával

Hozzávalók:

Hozzávalók:

Leves 2 személyre:

  • 1 gerezd fokhagyma (vagy ízlésnek megfelelően)
  • 1 db nagy főzőbanán sárga (esetleg 2 db normál banán)
  • 3 db répa
  • 1 db póréhagyma
  • 1/2 konzerv kókusztej
  • Sárga curry paszta ízlésnek megfelelően
  • Kókuszzsír

Személy szerint én bio alapanyagokkal dolgozom. A fűszerezés vagy a hagyma, fokhagyma mennyisége ízléstől függő. A só mennyisége az intenzívebb fűszerezéssel mindig csökkenthető.

 

A fokhagymát és a póréhagymát röviden megpirítom a kókuszzsíron, majd párolom már együtt a felszeletelt répával és a szükséges vízzel. Amint a répa már kicsit megfőtt (nem túlfőzni!) hozzáadom a banánt és tovább főzöm a fedő alatt további víz hozzáadásával, ha szükséges. A banán kialakítja a leves állagát a főzés során. Ezután jön hozzá a kókusztej és esetlegesen még víz. Ezt összefőzöm és még az ízlés szerint hozzáadott curry pasztával ízesítem illetve röviden összefőzöm. Az eredmény egy sűrűbb krémes leves gazdagon zöldséggel.

Tálaláshoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db tofu kocka
  • Szezammag
  • Zabpehely dara
  • Kókuszzsír

A tálaláshoz saslikot készítettem. Miután a család megosztott, így volt aki vegyes saslikot kapott, volt aki csak tofusat. Éppen ez a jó ebben a receptben és általában a receptjeimben, hogy minimális extra idő felhasználása mellett egy vegan, flexitarián vagy egy paleós is ehet belőle.

A fokhagymát megpirítom a kókuszzsíron és a végén ízlés szerint sózom.
A tofu kockákat vízzel összekevert zabpehely darába, majd szezámmagba forgatom és a kókuszzsíron megpirítom.
Bambusz pálcikákra felhúzom és így találom.

Jó étvágyat az egész családnak!