Lassan itt a nyár, vele pedig a strandszezon! Velünk és Kiss Monával előre tervezhetsz. Próbáld ki már most ezt az isteni glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója- és élesztőmentes lángost, hidd el, a partra is ezt fogod majd magaddal vinni. 😉 Mert ételérzékenyként is lehet élvezni a strandolást! ?
Hozzávalók:
- 50 dkg Mester házi kenyérliszt
- 2 kk útifűmaghéj
- só
- 2 dkg burgonyapehely (ITT)
- 1 cs sütőpor
- 5 dl víz
- 1 ek citromlé
- + olaj a sütéshez
- + rizsliszt
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Rizslisztes lapra tesszük és 5-6 egyforma részre osztjuk. Végül olajos kézzel formázzuk és forró olajban kisütjük.